Grydebrød bagt i bål

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

480 g hvedemel
120 g speltmel
5 dl lunkent vand
10 g gær
20 g salt
10 g sukker
Lidt olivenolie

Grydebrød bagt i bål

Af: Mikkel Maarbjerg / Foto: wichmann+bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Hæld vand i en skål, tilsæt salt og sukker og rør godt sammen. Kom gæren i og opløs den stille og roligt.

2
Færdig

Derefter

Tilsæt herefter alt melet og rør det ud i dejen. Det er ikke nødvendigt at ælte
denne dej. Dæk nu skålen til med et fugtigt klæde og stil den køligt til næste dag.

3
Færdig

Og

Saml så dejen og kom den i en støbejernsgryde smurt med lidt olie. Lad den stå her og hæve til dobbelt størrelse ca. 2-3 timer.

4
Færdig

Og

Tænd et godt bål og lad det brænde ned til gløder. Sæt gryden ind i bålet, dæk den med gløder og bag den i bålet i 30-40 minutter.

5
Færdig

Til sidst

Tag så gryden fra bålet, slå brødet ud af gryden og lad det stå og køle af, inden du skærer i det. Server brødet med smør og evt. et stykke god ost til.

previous
The hot apple
next
Vagtelæg bagt i mos med tang-mayonnaise og lidt urtesalt

Add Your Comment