480 g hvedemel | |
120 g speltmel | |
5 dl lunkent vand | |
10 g gær | |
20 g salt | |
10 g sukker | |
Lidt olivenolie |
1 Færdig | FørstHæld vand i en skål, tilsæt salt og sukker og rør godt sammen. Kom gæren i og opløs den stille og roligt. |
2 Færdig | DerefterTilsæt herefter alt melet og rør det ud i dejen. Det er ikke nødvendigt at ælte |
3 Færdig | OgSaml så dejen og kom den i en støbejernsgryde smurt med lidt olie. Lad den stå her og hæve til dobbelt størrelse ca. 2-3 timer. |
4 Færdig | OgTænd et godt bål og lad det brænde ned til gløder. Sæt gryden ind i bålet, dæk den med gløder og bag den i bålet i 30-40 minutter. |
5 Færdig | Til sidstTag så gryden fra bålet, slå brødet ud af gryden og lad det stå og køle af, inden du skærer i det. Server brødet med smør og evt. et stykke god ost til. |