Vildand | |
2 plukkede og rensede vildænder | |
3-4 syrlige æbler (fx Ingrid Marie eller Cox Orange) | |
2 små løg | |
Salt og peber | |
1 kvist friske laurbærblade (eller tørrede) | |
1 dusk timian | |
Waldorfsalat | |
1 ½ dl piskefløde | |
150 g ægte mayonnaise | |
2 spsk citronsaft | |
200 g æbler i små tern | |
50 g knoldselleri i små tern | |
150 g druer uden sten | |
1 stængel bladselleri | |
50 g valnøddekerner, grofthakkede |
1 Færdig | VildandGnid ænderne ind- og udvendigt med salt og peber. Skær æbler og løg i grove stykker og mas så mange som overhovedet muligt ind i hver and sammen med krydderurterne. Luk hullet med en kødnål og Ænderne brunes i smør på en pande og steger videre i ovnen ved 185 grader i ca. 50 minutter. Lad dem hvile 15-20 min i stanniol inden servering. |
2 Færdig | WaldorfsalatPisk fløden til den er blød og fluffy. Vend den i mayonnaisen og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend æble- og selleritern samt halve druer og fintsnittet bladselleri i dressingen og drys hakkede valnødder over. |