Vildand og waldorf

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Vildand
2 plukkede og rensede vildænder
3-4 syrlige æbler (fx Ingrid Marie eller Cox Orange)
2 små løg
Salt og peber
1 kvist friske laurbærblade (eller tørrede)
1 dusk timian
Waldorfsalat
1 ½ dl piskefløde
150 g ægte mayonnaise
2 spsk citronsaft
200 g æbler i små tern
50 g knoldselleri i små tern
150 g druer uden sten
1 stængel bladselleri
50 g valnøddekerner, grofthakkede

Vildand og waldorf

Af: Casper Harboe / Fotos: Claes Bech-Poulsen

Sådan gør du

1
Færdig

Vildand

Gnid ænderne ind- og udvendigt med salt og peber.

Skær æbler og løg i grove stykker og mas så mange som overhovedet muligt ind i hver and sammen med krydderurterne. Luk hullet med en kødnål og
bind fuglene op med bomuldssnor.

Ænderne brunes i smør på en pande og steger videre i ovnen ved 185 grader i ca. 50 minutter.

Lad dem hvile 15-20 min i stanniol inden servering.

2
Færdig

Waldorfsalat

Pisk fløden til den er blød og fluffy. Vend den i mayonnaisen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Vend æble- og selleritern samt halve druer og fintsnittet bladselleri i dressingen og drys hakkede valnødder over.

previous
Varm æblesnaps
next
And og æble, kantarel og peberrod

Add Your Comment