• Home
  • Bagværk
  • Små tærter med gedeost, porre, æbler og timian
Små tærter med gedeost, porre, æbler og timian

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Mørdej
150 g koldt smør
100 g mel
½-1 æg
Salt
Fyld
200 g gedeost
1 bundt porrer
4 æbler
1 potte timian
100 g smør
2 dl mælk
2 æg

Små tærter med gedeost, porre, æbler og timian

Af: Carsten Sand og Mads Vissing / Foto: Peter Kam

Sådan gør du

1
Færdig

Tærten

Put mel og salt i en blender og skær det kolde smør i små tern. Tilsæt smør i tern og blend, til dejen har en smuldret konsistens. Pisk ægget sammen og tilsæt, til dejen samler sig. Tag dejen op og form den til en klump. Rul den herefter ud med kagerulle og kom dejen i forme. Stik til sidst bundene med en gaffel og bag dem i ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.

2
Færdig

Fyld

Rengør porrerne og snit dem i tynde strimler. Hak timian og sauter i smør. Fjern kernehuse fra æblerne og skær æblerne i skiver. Kom herefter æble og den hakkede timian i gryden med porrer. Bræk gedeosten ud i mindre stykker og vend med. Tilsæt æg og mælk. Fyldet fordeles ud i de fire små tærter og bages i ovn ved 180 grader i ca 10 minutter.

previous
Juttas bouillabaisse
next
Grillet, røget svinebryst med perlebyg, sennepsglaseret spidskål og skalotteløg

Add Your Comment