Mørdej | |
150 g koldt smør | |
100 g mel | |
½-1 æg | |
Salt | |
Fyld | |
200 g gedeost | |
1 bundt porrer | |
4 æbler | |
1 potte timian | |
100 g smør | |
2 dl mælk | |
2 æg |
1 Færdig | TærtenPut mel og salt i en blender og skær det kolde smør i små tern. Tilsæt smør i tern og blend, til dejen har en smuldret konsistens. Pisk ægget sammen og tilsæt, til dejen samler sig. Tag dejen op og form den til en klump. Rul den herefter ud med kagerulle og kom dejen i forme. Stik til sidst bundene med en gaffel og bag dem i ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. |
2 Færdig | FyldRengør porrerne og snit dem i tynde strimler. Hak timian og sauter i smør. Fjern kernehuse fra æblerne og skær æblerne i skiver. Kom herefter æble og den hakkede timian i gryden med porrer. Bræk gedeosten ud i mindre stykker og vend med. Tilsæt æg og mælk. Fyldet fordeles ud i de fire små tærter og bages i ovn ved 180 grader i ca 10 minutter. |