Ca. 50 g mandler, ristet og hakket | |
2 skiver honningkage - tørret i ovnen natten over og knust til en grov rasp i fx en morter | |
300 g mørk chokolade af god kvalitet | |
Skumfidus | |
75 g vand | |
75 g sukker | |
25 g glukose | |
½ stang vanilje | |
70 g æggehvider | |
10 blade husblas |
1 Færdig | FørstKog vand, sukker og glukose op til 131 grader (måles med et sukkertermometer). I en anden skål piskes æggehviderne luftige. Hæld den varme sirup langsomt over, mens der piskes. |
2 Færdig | DerefterNår siruppen er blandet med æggehviderne, piskes de stive i en køkkenmaskine eller med en håndpisker. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Sigt vandet fra og kom husblassen i den varme marengs. |
3 Færdig | OgPisk skumfidusmassen til den begynder at blive fast i strukturen, men stadig føles lun. Kom nu massen i en beholder, som er foret med husholdningsfilm og sæt den derefter i køleskabet i ca. 4 timer. |
4 Færdig | Til sidstSmelt ca. 300 g mørk chokolade, skær skumfidusen i ønsket størrelse og dyp den i den smeltede chokolade. Drys derefter med hakkede mandler og tørret honningkage. Kom skumfidusen på køl, til chokoladen har sat sig. |