Skumfidus med tørret honningkage

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Ca. 50 g mandler, ristet og hakket
2 skiver honningkage - tørret i ovnen natten over og knust til en grov rasp i fx en morter
300 g mørk chokolade af god kvalitet
Skumfidus
75 g vand
75 g sukker
25 g glukose
½ stang vanilje
70 g æggehvider
10 blade husblas

Skumfidus med tørret honningkage

Af: Thomas Parry / Foto: Claes Bech-Poulsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Kog vand, sukker og glukose op til 131 grader (måles med et sukkertermometer). I en anden skål piskes æggehviderne luftige. Hæld den varme sirup langsomt over, mens der piskes.

2
Færdig

Derefter

Når siruppen er blandet med æggehviderne, piskes de stive i en køkkenmaskine eller med en håndpisker. Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Sigt vandet fra og kom husblassen i den varme marengs.

3
Færdig

Og

Pisk skumfidusmassen til den begynder at blive fast i strukturen, men stadig føles lun. Kom nu massen i en beholder, som er foret med husholdningsfilm og sæt den derefter i køleskabet i ca. 4 timer.

4
Færdig

Til sidst

Smelt ca. 300 g mørk chokolade, skær skumfidusen i ønsket størrelse og dyp den i den smeltede chokolade. Drys derefter med hakkede mandler og tørret honningkage. Kom skumfidusen på køl, til chokoladen har sat sig.

previous
Saltet karamel med kardemomme
next
Snebolde med ristet kokos

Add Your Comment