Saltet karamel med kardemomme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g sukker
75 g glukose
400 g smør
250 g fløde
6 g havsalt
8 kardemommekapsler

Saltet karamel med kardemomme

Af: Thomas Parry / Foto: Claes Bech-Poulsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sukker og glukose blandes i en tykbundet gryde og varmes til 145 grader.

2
Færdig

Derefter

Bland alle de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde og bring i kog. Lad flødemassen stå i ca. 10 minutter og trække smag, bring den derefter tilbage til kogepunktet og sigt.
Når karamellen er 145 grader, hældes den sigtede flødemasse langsomt over den.

3
Færdig

Og

Varm nu hele karamelmassen til 121 grader og støb den i 2 rugbrødsforme med bagepapir. Lad flødekaramellerne stå natten over.

4
Færdig

Til sidst

Næste dag skæres de i ønsket størrelse, f.eks. i stave, som man kan bearbejde videre efter smag. Rul dem derefter i bagepapir og opbevar i en kagedåse.

previous
Grillet, røget svinebryst med perlebyg, sennepsglaseret spidskål og skalotteløg
next
Skumfidus med tørret honningkage

Add Your Comment