Juttas bouillabaisse

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

¼ knoldselleri
Hvidvin
1 fennikel
1 tsk fennikelfrø
Safran
2 skalotteløg
4 tomater
½ hvidløg
1 tsk sort peber
Fiskefond
Diverse fisk
Evt. muslinger

Juttas bouillabaisse

Af: Boris Buono / Foto: John Bendtsen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Filetér fisken og rist hele skroget af i en stor gryde i et par minutter ved høj varme. Snit knoldselleri, fennikel, skalotteløg, tomater og hvidløg i tern og kom dem i gryden. Rist også grøntsagerne i et par minutter.

2
Færdig

Derefter

Tilsæt 2 dl hvidvin sammen med sort peber, fennikelfrø og safran. Bland fiskefonden i og reducer suppen, til den smager godt. Herefter sigter du suppen gennem en grov sigte og smager til med salt og evt. lidt mere safran.

3
Færdig

Og

Pocher muslingerne forsigtigt i den færdige suppe. Steg fileterne på en pande og anret dem i en dyb tallerken sammen med stykker af fennikel, selleri og muslinger.

4
Færdig

Til sidst

Drik en god fed Chardonnay til. Rosévine og provancialske vine passer også rigtig godt til.

previous
Syltede andelår med saltbagt selleripuré
next
Små tærter med gedeost, porre, æbler og timian

Add Your Comment