¼ knoldselleri | |
Hvidvin | |
1 fennikel | |
1 tsk fennikelfrø | |
Safran | |
2 skalotteløg | |
4 tomater | |
½ hvidløg | |
1 tsk sort peber | |
Fiskefond | |
Diverse fisk | |
Evt. muslinger |
1 Færdig | FørstFiletér fisken og rist hele skroget af i en stor gryde i et par minutter ved høj varme. Snit knoldselleri, fennikel, skalotteløg, tomater og hvidløg i tern og kom dem i gryden. Rist også grøntsagerne i et par minutter. |
2 Færdig | DerefterTilsæt 2 dl hvidvin sammen med sort peber, fennikelfrø og safran. Bland fiskefonden i og reducer suppen, til den smager godt. Herefter sigter du suppen gennem en grov sigte og smager til med salt og evt. lidt mere safran. |
3 Færdig | OgPocher muslingerne forsigtigt i den færdige suppe. Steg fileterne på en pande og anret dem i en dyb tallerken sammen med stykker af fennikel, selleri og muslinger. |
4 Færdig | Til sidstDrik en god fed Chardonnay til. Rosévine og provancialske vine passer også rigtig godt til. |