• Home
  • Dansk
  • Grillet, røget svinebryst med perlebyg, sennepsglaseret spidskål og skalotteløg
Grillet, røget svinebryst med perlebyg, sennepsglaseret spidskål og skalotteløg

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 stk. røget svinebryst
Perlebyg
5 skalotteløg
1 spidskål
4 spsk. grovkornet/helkornet sennep
1 æble
1 citron
Lidt olie
4 spsk. sukker

Grillet, røget svinebryst med perlebyg, sennepsglaseret spidskål og skalotteløg

Af: Carsten Sand og Mads Vissing / Foto: Peter Kam

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær sværen af svinebrystet og kassér det. Start med at skære en tynd skive af brystet på ca. 3 mm. Skær derefter resten af kødet ud i fire lige store stykker på langs. Skær det tynde stykke ud i små tern. Det skal bruges til perlebyggen senere. Grill de fire stykker på hver side og fordel dem herefter i et fad, som du sætter i en forvarmet ovn ved 160 grader. Steg kødet færdig i ovnen i ca. 20-25 minutter.

2
Færdig

Derefter

Snit tre af skalotteløgene fint og sauter dem i olie i en lille kasserolle sammen med den skive svinebryst, som er skåret i små tern. Skyl perlebyggen i et dørslag under den kolde hane i et minuts tid. Tilsæt herefter perlebyggen i kasserollen med løg og svinebryst i tern og sauter i et minuts tid. Hæld en smule vand (gerne med en bouillonterning) i lidt af gangen, til perlebyggene er færdige, og der stadig er bid i dem.

3
Færdig

Og

Skær spidskålen ud i passende stykker. Rør sennep og sukker sammen til glasering og kom blandingen på en pande ved medium varme. Tilsæt nu spidskålen og vend stykkerne, så de tilbereder jævnt.

4
Færdig

Til sidst

Steg til sidst de resterende skalotteløg. Skær æblet i tern og vend det i perlebyggen sammen med lidt saft og skal fra citronen. Server det hele, som du lyster.

previous
Små tærter med gedeost, porre, æbler og timian
next
Saltet karamel med kardemomme

Add Your Comment