1 stk. røget svinebryst | |
Perlebyg | |
5 skalotteløg | |
1 spidskål | |
4 spsk. grovkornet/helkornet sennep | |
1 æble | |
1 citron | |
Lidt olie | |
4 spsk. sukker |
1 Færdig | FørstSkær sværen af svinebrystet og kassér det. Start med at skære en tynd skive af brystet på ca. 3 mm. Skær derefter resten af kødet ud i fire lige store stykker på langs. Skær det tynde stykke ud i små tern. Det skal bruges til perlebyggen senere. Grill de fire stykker på hver side og fordel dem herefter i et fad, som du sætter i en forvarmet ovn ved 160 grader. Steg kødet færdig i ovnen i ca. 20-25 minutter. |
2 Færdig | DerefterSnit tre af skalotteløgene fint og sauter dem i olie i en lille kasserolle sammen med den skive svinebryst, som er skåret i små tern. Skyl perlebyggen i et dørslag under den kolde hane i et minuts tid. Tilsæt herefter perlebyggen i kasserollen med løg og svinebryst i tern og sauter i et minuts tid. Hæld en smule vand (gerne med en bouillonterning) i lidt af gangen, til perlebyggene er færdige, og der stadig er bid i dem. |
3 Færdig | OgSkær spidskålen ud i passende stykker. Rør sennep og sukker sammen til glasering og kom blandingen på en pande ved medium varme. Tilsæt nu spidskålen og vend stykkerne, så de tilbereder jævnt. |
4 Færdig | Til sidstSteg til sidst de resterende skalotteløg. Skær æblet i tern og vend det i perlebyggen sammen med lidt saft og skal fra citronen. Server det hele, som du lyster. |