Risotto med æbler og jordskokker

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

200 g jordskokker
2 æbler
400 g risottoris
1 l kyllingefond
2 spsk olivenolie
1 stort skalotteløg
2 ½ dl hvidvin
125 g parmesan
25 g smør
Et par kviste frisk estragon
Lidt hasselnødder

Risotto med æbler og jordskokker

Af: Torben Klitbo og Casper Aaquist / Foto: Mikkel Heriba

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Varm olien en smule i en gryde og tilsæt hakkede skalotteløg. Sautér forsigtigt et par minutter, uden løgene tager farve, og tilsæt risene og tern af jordskokker på ca. 1 x 1 cm. Efter ca. 1 minut vil risene se lidt gennemsigtige
ud. Tilsæt så hvidvinen og lad den koge ind.

2
Færdig

Derefter

Når hvidvinen er kogt helt ind, tilsættes lidt hønsefond ad gangen under konstant omrøring – skru ned for varmen, så risene ikke koger for hurtigt på
ydersiden. Hvis du løber tør for hønsefond, så tilsæt lidt vand i stedet for. Risene er færdige, når de er bløde, men stadig har et lille bid.

3
Færdig

Og

Tag risottoen af varmen og tilsæt smør og revet parmesan. Rør godt.

4
Færdig

Og

Læg et låg på gryden og lad det hvile i 2 minutter. Dette er den vigtigste del af at lave en perfekt risotto, det gør, at den bliver dejlig cremet.

5
Færdig

Til sidst

Tilsæt til sidst tern af æbler og pynt med grofthakkede hasselnødder og estragon.

previous
Boeuf bourguignonne
next
Muslinger med fløde, pastis og persille

Add Your Comment