½ l piskefløde 38% | |
250 g sukker | |
125 g glukosesirup (fås i velassorterede supermarkeder) |
1 Færdig | FørstKog alle ingredienserne, indtil karamellen er godt gylden og meget tyktflydende. Rør i den med jævne mellemrum, dog mest i slutningen. Karamellen er først færdigkogt, når den er gylden og slipper grydens bund. Det tager lang tid ved jævn god varme – tjek evt. med et sukkertermometer. Karamellen skal minimum være 135 grader varm, men vigtigst af alt skal den være mørk gylden, tyk og sej. |
2 Færdig | DerefterTag gryden af varmen. Afsæt gerne en lille prøve på køkkenbordet, når du har en fornemmelse af, at karamellen er færdigkogt. Du vil da hurtigt kunne vurdere, om karamelmassen vil blive for blød i konsistensen og derved skal |
3 Færdig | OgKaramellen hældes op i en beholder (18x18 cm), der er foret med olieret bagepapir på både bund og sider. Læg ligeledes et stykke olieret bagepapir på som top. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur, helst til næste dag – alternativt 4-5 timer. |
4 Færdig | Til sidstSkær karamellerne ud og indpak dem enkeltvis i stykker af cellofan og hæng dem op på fastelavnsriset. Kilde: Mette Blomsterberg |