Coq au vin

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kylling
125 g bacon
4 fed hvidløg
200 g perleløg
2 gulerødder
250 g champignoner
Et par kviste timian
3 laurbærblade
En håndfuld hakket persille
50 g mel
½ l god rødvin

Coq au vin

Af: Torben Klitbo / Foto: Ditte Isager

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Partér kyllingen i 8 stykker. Skær bacon i tern og rist dem i en stor gryde med tyk bund, tilsæt hvidløg i skiver, pillede perleløg og gulerod i tern (1x1 cm) og steg det en smule.

2
Færdig

Derefter

Tag det op af gryden og læg kyllingestykkerne ned i gryden med skindsiden nedad og rist dem, til de er gyldne.

3
Færdig

Og

Tag kyllingestykkerne op og læg grøntsagerne i bunden af gryden sammen med timian og laurbær. Læg kyllingestykkerne ovenpå og sigt lidt mel ud over kyllingestykkerne.

4
Færdig

Og

Hæld rødvin ved, læg låg på gryden og lad det koge ved svag varme i ca. 40-45 minutter.

5
Færdig

Til sidst

Smag til med salt, peber og en god klat smør og drys med hakket persille.

previous
Confiteret andelår
next
Braiseret lammebov

Add Your Comment