Laks | |
500-600 g fersk laksefilet | |
2 spsk vand | |
Saften af en citron | |
1 bdt. frisk dild | |
2 spsk sukker | |
1 spsk groft salt | |
1 knivspids peber | |
Rødbedesalat | |
400 g rødbede | |
1 æble | |
1 spsk æblecidereddike | |
½ tsk rørsukker | |
1 bdt. kørvel | |
1 tsk grovkornet dijonsennep | |
2 spsk rapsolie | |
Rygeost | |
200 g rygeost | |
Fintrevet skræl af en ½ økologisk citron | |
2 spsk mælk | |
1 tsk sirup | |
Salt og peber |
1 Færdig | Laks1. Blend vand, citronsaft, dild, sukker, salat og peber til en flot, klar grøn marinade. 2. Skær laksefileten i cirka en halv centimeter tynde skiver, og smør dem godt ind i marinaden. 3. Lad lakseskiverne marinere i 24-48 timer på køl. |
2 Færdig | Rødbedesalat1. Snit æble og rødbede i så små tern som muligt. 2. Hak kørvelen fint, og bland med æble- og rødbedetern samt sirup, sennep og olie. 3. Smag til med eddike, salt og peber. |
3 Færdig | RygeostRør alle ingredienser til en lind creme, og smag til med salt og peber. |
4 Færdig | Til sidstServér den rimmede laks side om side med rygeostcremen og rødbederne på et fladt fad. Drys til sidst finthakket kørvel over fadet. |