1 bk. danske jordbær | |
1 l kærnemælk | |
1/2 l fløde | |
4 dl jordbærsaft | |
2 vaniljestænger | |
70 g rørsukker | |
6 blade husblas | |
1 bk. grønne jordbær | |
Rå lakrids | |
1 bdt. sødskærm |
1 Færdig | FørstVask jordbærrene grundigt under koldt vand, og stil dem på køl. Udblød tre blade af husblassen i koldt vand. Varm fløde, sukker og vanilje op til lige under kogepunktet, og tilsæt den udblødte husblas. Lad massen køle lidt af, og hæld den over kærnemælken, inden du pisker godt igennem. Fløden må ikke være for varm, da kærnemælken skiller ved høj varme. Hæld massen i skåle, og stil dem på køl nogle timer. |
2 Færdig | DerefterNår panna cottaen har sat sig, luner du jordbærsaften op og tilsætter det sidste husblas udblødt. Lad massen køle af, og hæld derefter lidt over panna cottaen, så den får et smukt, rødt geleovertræk. Sæt igen på køl nogle timer. |
3 Færdig | Til sidstEfter et par timer har geleen sat sig og er nu klar til at blive spist. De røde og grønne jordbær skærer du i den størrelse, du ønsker, og anretter på panna cottaen. Sødskærm lægger du ved, og den rå lakrids river du over. |