# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Kammuslinger med stegte pærer, spinat-emulsion og valnød
0 0
Kammuslinger med stegte pærer, spinat-emulsion og valnød

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

12 kammuslinger
2 pærer
1 bundt spinat, ca. 250 g
2 dl hønsefond
2 dl vindruekerneolie
1 dl Meyers æbleeddike
Saft og skal af 1 økologisk citron
2 skiver daggammelt brød
5-6 valnødder
2 spsk smør til stegning
Salt og peber

Nutritional information

Kammuslinger med stegte pærer, spinat-emulsion og valnød

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at pille spinaten fra stokken, og sørg for at vaske den rigtig godt for jord. Hak spinaten groft, og blend den med eddike, brød, citronsaft og fond. Tilsæt olien lidt efter lidt som ved en mayonnaise. Hvis emulsionen er for tyk, regulerer du den med olie. Mangler den syre, regulerer du den med eddike. Sæt emulsionen på køl, og hold den der til senere.

2
Færdig

Derefter

Skyl pærerne, og skær dem over i halve. Skær dem i kvarte, fjern kernehuset, og skær dem ud i tynde både. Varm en pande, til den er næsten rygende, steg pærerne uden fedtstof, til de har fået farve på begge sider. De må gerne få godt med farve, da det giver en dyb smag. Tag pærerne af panden, og hold dem ved stuetemperatur.

3
Færdig

Og

Hæld lidt olie på den varme pande, og steg kammuslingerne på den ene side. Når de har fået flot skorpe, vender du dem om på den anden side og tilsætter smørret på panden. Skru ned for varmen. Med en ske overhælder du kammuslingerne med smørret, så de får godt med farve. Krydr med salt og peber.

4
Færdig

Til sidst

Når kammuslingerne er færdige, tager du dem af panden og lader dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Anret spinat-emulsionen i bunden af en tallerken. Placér de stegte pærer og kammuslingerne på emulsionen. Riv valnødder og citronskal ud over retten, og servér straks.

previous
Chokoladefondant, syltede pærer og skyr
next
Asiatisk marineret, dansk svinemørbrad, korianderyoghurt og sauteret spinat

Add Your Comment