50 g chokolade - evt. 65% fra AXOCO | |
50 g smør | |
1 æg | |
10 g pasteuriserede æggeblommer | |
40 g sukker | |
20 g mel | |
10 g kakao | |
2 pærer | |
1 brev grøn te | |
100 g sukker | |
100 g vand | |
Skyr | |
20 g frysetørrede solbær | |
1 citron |
1 Færdig | FørstSmelt chokoladen og smørret i et vandbad. Sørg for, at der ikke kommer vand i chokolademassen. Imens pisker du æggeblommerne, det hele æg og sukker til en luftig æggesnaps. Vend den smeltede chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen, og rør, til det bliver en ensartet masse. Vend melet og kakaoen i til sidst. Gerne igennem en sigte, så der ikke dannes klumper. Fyld massen i silikoneforme eller folieforme. Sørg for at smøre dem med lidt olie, og drys med sukker, før massen hældes i. Det gør, at fondanten kan tages ud, når den er færdigbagt. |
2 Færdig | DerefterImens fondanten står på køl, koger du sukker, vand og tebrev op og lader det simre i 5-6 minutter. Det skal være tykkere end vand – men ikke en sirup. Tag tebrevet op, og lad sukkerlagen køle lidt ned. Smag til med citronsaft. Skær pærerne i stykker, og hæld den lune te-lage over. De skal gerne stå mindst 1 time. |
3 Færdig | Til sidstBag nu fondanten ved 200 grader i 8 minutter. Tag den ud, og lad den stå cirka 1 minut, så den når at sætte sig lidt. Anret de syltede pærer sammen med den lune fondant, en stor skefuld skyr og knuste, frysetørrede solbær. |