1 stk. dansk svinemørbrad | |
400 g spinat | |
1 bdt. koriander | |
5 dl græsk yoghurt | |
1 dl sødmælk | |
2 spsk ristet sesamolie | |
1 økologisk citron | |
2 spsk soja | |
2 spsk Hoisinsauce | |
Saft og skal af 1 lime | |
1 chili | |
1 fed hvidløg | |
Salt og peber |
1 Færdig | FørstBegynd gerne dagen før med at marinere svinemørbraden i limesaft, limeskal, soja, Hoisinsauce, chili, hvidløg, sesamolie og lidt frisk koriander. Pak den i en tætlukket plasticpose, og læg den i køleskabet natten over. |
2 Færdig | DerefterNæste dag tager du mørbraden ud en time før, den skal serveres, så den når at temperere, inden den skal steges. Blend sødmælken med lidt koriander i et minut, så du ender med en ensartet mælkemasse. Rør koriander-mælken sammen med yoghurten, og smag til med citronsaft og sesamolie. |
3 Færdig | OgTag den friske spinat, og skyl den grundigt for jord. Varm en grillpande op, til den er rygende varm. Grill mørbraden 3-4 minutter på alle fire sider. Mørbraden skal hvile yderligere 3-4 minutter efter stegningen. Det giver en smuk rosa mørbrad. |
4 Færdig | Til sidstVarm til sidst en pande op med lidt olie i. Læg låg på, og sørg for, den er rygende varm. Anret korianderyoghurten på tallerknen. Skær skiver af mørbraden, og placér den på yoghurten. Når panden er varm, sauteres spinaten i 30 sekunder ved høj varme. Træk panden fra blusset, og krydr med salt, peber, citronskal og sesamolie. Anret hele herligheden sammen. |