3 cl 3 års Havanarom | |
1 ½ cl citronjuice | |
Chokolademousse | |
100 g Dark Madagaskar-chokolade | |
50 g sukker | |
4 æggehvider | |
Hindbærsirup | |
250 g frosne, økologisk hindbær | |
160 ml vand | |
400 g sukker |
I den her cocktail skal du arbejde med en chokolademousse for at kunne få chokoladen til at blive i cocktailen, uden at den skiller. Den er både frisk og syrlig samtidig med, at den er sød og fyldig.
1 Færdig | ChokolademousseChokoladen smeltes ved cirka 46,5 grader. Pisk æggehviderne stive, inden du tilfører sukkeret til de stive æggehvider. Nu pisker du igennem, indtil sukkeret er opløst. Til sidst vender du den smeltede chokolade i. |
2 Færdig | HindbærsirupHindbærrene varmes i en gryde, til alle er tøet helt op, og væsken er begyndt at løbe fra bærrene. Nu tilsætter du sukkeret, som røres ud, til det er helt opløst. Tilsæt vandet, og lad det hele hvile på laveste blus i 30 minutter. Til sidst sier du siruppen. |
3 Færdig | Til sidstRyst 1 centiliter af din frisklavede hindbærsirup, 1 ½ centiliter chokolademousse, rommen og citronjuicen sammen i en shaker. Start med at ryste uden is for at begynde emulgeringen af æggene. Herefter fylder du shakeren med is, shaker hårdt i 10 sekunder og sir cocktailen over i et afkølet coupetteglas. |