Butter chicken

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg kyllingebryst
Saften fra en citron
1 hakket løg
5 fed hvidløg, knust
1 stk. revet ingefærrod
8 tomater
100 g ghee
1 dl piskefløde
50 g cashewnødder - lægges i vand i en halv time inden brug
Olie (solsikke, raps)
Krydderier
1 tsk chilipulver
1 spsk garam masala
1 spsk tandoori masala
2 spsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 spsk bukkehornsblade (methi)
7 kardemommekapsler

Butter chicken

Af: Mudassar Khan / Foto: Wichmann + Bendsten

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at blende alle krydderierne sammen i en blender.

2
Færdig

Derefter

Skær kyllingen i tern. Kom citronsaft, yoghurt og krydderiblandingen over kyllingen, og bland det hele godt sammen. Lad det stå og marinere i køleskabet i mindst fire timer.

3
Færdig

Og

Kom lidt olie i en stor gryde/wok, og svits løg, hvidløg og ingefær kort under svag varme. Skær tomaterne i tern, og svits dem sammen med løg, hvidløg og ingefær. Når tomaterne er kogt ud til ”sjap”, hælder du det hele op i en blender og blender godt, til det er en jævn sovs.

4
Færdig

Til sidst

Smelt gheen i en wok, og steg den marinerede kylling under svag varme. Efter et par minutter hælder du den blendede tomatsovs i og giver det et kort opkog. Cashewnødderne moser du godt i en morter og kommer dem i retten. Rør piskefløden i, pynt med lidt frisk koriander, og servér retten med ris eller lunt naanbrød.

previous
Chicken curry
next
Naanbrød

Add Your Comment