70 g luksusbløddej pr. bolle | |
15 g creme pr. bolle (kan være en standardbagecreme eller en kogecreme) | |
20 g æblekompot pr. bolle | |
1 æg | |
1 æble |
Du kan finde opskriften på luksusbløddej i arkivet!
1 Færdig | FørstStart med at rulle den afkølede dej ned til 4–6 millimeters tykkelse med en kagerulle. Skær herefter stykker på 10 x 10 cm – stykkerne bliver mindre, når de er skårede. |
2 Færdig | DerefterKom en klat creme og en klat æblekompot på hvert stykke, og luk bollerne ved at lægge hjørnerne sammen på midten af bollen. Det er vigtigt, at lukningen er lavet korrekt – ellers koger fyldet ud af bollen. Bollerne sættes nu på bageplader med bagepapir og hæver cirka 1 time. Tykkelsen på dejen skal være det dobbelte af, da man lukkede bollerne. |
3 Færdig | Til sidstEfter hævningen pensler du bollerne med æg, som du har rørt sammen med en knivspidsfuld salt, og sætter en æblestjerne (æbleskive stukket ud med en stjerneudstikker eller skåret til) på toppen. Bag bollerne ved 200 grader i 14–16 |