Meyers æbleboller

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

70 g luksusbløddej pr. bolle
15 g creme pr. bolle (kan være en standardbagecreme eller en kogecreme)
20 g æblekompot pr. bolle
1 æg
1 æble

Meyers æbleboller

Af: Jens Rasmussen, Meyers Madhus / Foto: Mikkel Heriba

Du kan finde opskriften på luksusbløddej i arkivet!

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start med at rulle den afkølede dej ned til 4–6 millimeters tykkelse med en kagerulle. Skær herefter stykker på 10 x 10 cm – stykkerne bliver mindre, når de er skårede.

2
Færdig

Derefter

Kom en klat creme og en klat æblekompot på hvert stykke, og luk bollerne ved at lægge hjørnerne sammen på midten af bollen. Det er vigtigt, at lukningen er lavet korrekt – ellers koger fyldet ud af bollen. Bollerne sættes nu på bageplader med bagepapir og hæver cirka 1 time. Tykkelsen på dejen skal være det dobbelte af, da man lukkede bollerne.

3
Færdig

Til sidst

Efter hævningen pensler du bollerne med æg, som du har rørt sammen med en knivspidsfuld salt, og sætter en æblestjerne (æbleskive stukket ud med en stjerneudstikker eller skåret til) på toppen. Bag bollerne ved 200 grader i 14–16
minutter alt efter ovn.

previous
Meyers luksusbløddej
next
Meyers hakboller

Add Your Comment