½ pakke tørgær | |
2 tsk salt | |
2 tsk sukker | |
2 dl lunkent vand | |
1 ⅓ dl havregryn | |
450 g boghvede | |
Et par håndfulde valnødder - friske eller tørrede | |
200 g hvedemel | |
1 dl yoghurt naturel |
1 Færdig | FørstBland gær, salt og vand i en stor skål. Tilsæt havregryn, yoghurt, sukker, boghvede og hvedemel. |
2 Færdig | DerefterRør med en gaffel, til dejen er jævn. Den skal være klæg. Tilsæt valnødderne. |
3 Færdig | OgDæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve natten over. |
4 Færdig | Til sidstBrug to spiseskeer til at forme dejen til bollestørrelse. Placér bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 17–20 minutter ved cirka 180 grader. |