Nøddetærte med ganache og figner

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Nøddebund
200 g æggehvider
320 g sukker
150 g ristede havregryn
200 g ristede hasselnødder
2 tsk bagepulver
Ganache
150 g piskefløde
250 g god, mørk chokolade, hakket
1 kanelstang
Figner
8-10 stk figner
Pernod
Sukker
Vand

Nøddetærte med ganache og figner

Af: Nanna Pörtner / Foto: Mikkel Adsbøl

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Pisk æggehviderne til let skum, og bland dem med sukker. Pisk massen videre, indtil den tager form af marengs.

2
Færdig

Derefter

Hasselnødder og havregryn ristes i ovnen ved 200 grader, til de er gyldne. Herefter afkøler du dem og blender dem groft.

3
Færdig

Og

Vend nu bagepulver, havregryn og nødder i marengsen, og bag den i en smurt ring- eller springform ved 180 grader i cirka 25 minutter. Lad bunden blive i den form, hvor den er bagt

4
Færdig

Og

Kog fløden op med kanelstangen. Den kogende fløde hælder du over chokoladen og rører, til du opnår en ensartet masse. Hæld ganachen oven på den afkølede nøddebund, og lad det hele afkøle. Enten i køleskab 3–4 timer eller natten over et køligt sted.

5
Færdig

Og

Snit et kryds i bunden af fignerne med en kniv, og sæt dem i et ildfast fad. Overhæld fignerne med en blanding af sukkerlage og Pernod. Bag dem i ovnen ved 130 grader, til de er møre, og husk at overhælde dem jævnligt med lagen.

6
Færdig

Til sidst

Når fignerne er afkølede, skæres de i både og anrettes på tærten.

previous
Gran
next
Jubilee sour

Add Your Comment