Ny restaurant på The Standard har en unik mission
Mission byder på unikke smagssammensætninger fra det bedste af Californien og Middelhavet i den gamle færgeterminal The Standard. Mad og drikke bliver serveret i frie og uformelle rammer, der rykker både gæster og personale tættere på hinanden.
Meyers to restauranter Almanak og Studio har fået en ny sambo i den gamle færgeterminal på Havnegade 44. Den nyligt ankomne beboer hedder Mission og er en moderne og uformel restaurant, som byder på californisk- og middelhavsinspirerede retter og udsøgte cocktails i kander.
Navnet mission kommer sig af køkkenchefen Alex Dadzis’ kærlighed til Mission-distriktet i San Francisco, hvor han har boet. Den 31-årige canadier har en grad i fødevarevidenskab og har tidligere arbejdet på en håndfuld restauranter i Vancouver, København, London og San Francisco.
Nu er Alex Dadzis tilbage i København for at udfylde sin mission om at forene det californiske køkken med middelhavsretter, som udelukkende serveres ”family style” til deling ved bordet i restaurantens uformelle rammer. Konceptet om delemad er blevet en tendens, som man ser mere og mere på de danske restauranter og senest hos restaurantfestivalen Dining Week SHARING – som Mission også deltager i.
En rundtur i køkkenet
Menukortet på Mission indbyder til såvel en afslappet hverdagsoplevelse med et par gode snacks og en pizza som til en større aften med flere retter og cocktail-pitchers. Retterne er ret unikke, eksperimenterende og spændende med en overvægt af det grønne – for eksempel kan man få snacks som buffalo-blomkål med blåskimmelostecreme, hvidløgschips og løvstikke eller grillede majskolber med chipotle og Vesterhavsost.
Blandt hovedretterne kan man vælge alt fra comfort food som calzone fritto– en friturestegt calzone med scamorzaost, nduja og Vesterhavsost, som i øvrigt er Alex Dadzis favorit – og ærtefusili med guanciale, squash og Vesterhavsost til friske serveringer som eksempelvis ceviche med dagens fisk på tostadas med jordskok, aioli og skalotteløg eller grillet fennikel med citrus, tørrede oliven, kærnemælksricotta og sumak.
Hvis man vil prøve lidt af det hele, kan man passende give sig i kast med Missions ”Kitchen Trip”. Den består af 9-10 forskellige serveringer fra kortet til deling og afsluttes med forkælelse til den søde tand via en tvistet softice på mælkeis og blåbær/ingefær-is, sesampraliné og marengs med matcha. Det er alt sammen til en god pris på under 300 kroner.
I gode og afslappede hænder
Det unikke ved Mission er ikke kun det, man finder på menukortet, men også restaurantens omgivelser og personale. Som køkkenchefen Alex Dadzis selv fortæller, er personalet på Mission seriøse omkring madlavningen, men ikke for seriøse i deres tilgang til serveringen og forholdet til gæsten.
Den frihed mærker man tydeligt, og man kommer hurtigt til at føle sig afslappet og tilpas. Og fordi maden bliver sat på bordet i en næsten uafbrudt strøm, ender man med et fyldt og overdådigt bord af alt muligt godt, ligesom man gør med en god middag derhjemme i venners eller familiens lag.
Mission vil være åben til aften fra onsdag til lørdag klokken 17.30-22.00 og vil snart udvide med både frokost, brunch, aftensmad og take-away pizza seks dage om ugen.