Oversigt: Sådan blev Michelin-stjernerne fordelt
I går blev der drysset stjerner ud over de danske restauranter til Michelin Guide Nordic Countries 2019 i Aarhus. Se listen over de restauranter, som har fået den prestigefyldte guides anerkendelse her.
THE MICHELIN GUIDE
… har eksisteret siden 1900. Den blev oprindelig skabt til lastbilchaffører med nyttig information og forslag til blandt andet steder at spise og overnatte.
I Michelinguiden kan man blive tildelt enten en, to eller tre stjerner, hvor de tre stjerner er det højest opnåelige og mest eftertragtede. Fra 1997 kunne man yderligere blive tildelt en ”Bib Gourmand”, som tildeles ”good cooking at a moderate price.”
Kategorierne er som følger:
1 stjerne: Very good cooking in its category
2 stjerner: Excellent cooking, worth a detour
3 stjerner: Exceptionel cuisine, worthy of a special journey
I aftes blev Michelin Guide Nordic Countries 2019 præsenteret i Musikhuset i Aarhus, og sløret for stjernernes fordeling blev løftet. I alt 28 danske restauranter er blevet tildelt 35 stjerner, og det er fem stjerner mere end sidste år. På listen finder man Noma, som genvandt sine to stjerner, og Alouette på Islands Brygge, som har fået sin første stjerne.
Tre stjerner
Geranium
To stjerner
Noma (ny)
AOC
Kadeau København
Henne Kirkeby Kro
Koks (fra én til to stjerner)
En stjerne
Alouette (ny)
Era Ora
Formel B
Jordnær
Kiin Kiin
Kokkeriet
Kong Hans Kælder
Marchal
108
Relæ
Søllerød Kro
Studio at the Standard
Clou
Frederiksminde
Slotskøkkenet på Dragsholm Slot
Domestic
Gastromé
Frederikshøj
Substans
Ti Trin Ned
MeMu
Kadeau Bornholm
Udover stjernerne blev der også uddelt to nye Bib Gourmand’er til Danmark. Selma i København og Moment på Djursland er blevet hædret med en Bib Gourmand, som er et udtryk for, at her kan man spise ”gourmet på budget”.
Stort tillykke til alle restauranterne fra Copenhagen Food!
LÆS OGSÅ: Danmark vinder guld ved Bocuse d’Or