Jordskokker & broccoli
Jordskokker er en fantastisk spise med masser af smag, mineraler og vitaminer. Og så er de et godt alternativ til kartoflen. Jordskokker kan både spises rå og tilberedt, men smagen og konsistensen på dem er markant forskellig. Rå jordskokker er friske og knasende sprøde med en sød og nøddeagtig smag. Tilberedt bliver jordskokker bløde og milde med en sød og jordagtig smag. Den lille knold har et højt indhold af C- og K-vitamin og sukkerstoffet insulin. Den skal helst spises de første dage efter, at den er gravet op, hvor du kan nøjes med at skrubbe den i stedet for at skrælle den. Du bør opbevare jordskokker som kartofler – koldt og tørt. For eksempel i en kasse i kælderen.
Broccoli har en delikat og mild kålsmag, der bedst bevares ved kort tilberedning. Broccoli er derfor både hurtig og velsmagende mad. Og så kan du med fordel bruge den i både dit danske, italienske og asiatiske køkken. Broccoli smager for eksempel forunderligt dampet og dryppet med sesamolie og lidt citronsaft. Den er rig på kostfibre og indeholder en cocktail af vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Marcus Lund Sandemann har sammensat seks sæsonaktuelle opskrifter med de to delikate råvarer.