Italiensk og vegetarisk, når det er bedst
Dining Week er ikke kun for den kødspisende del af befolkningen. Fem af de deltagende restauranter byder også vegetarerne velkommen med italienske retter i den grønne kategori. Vi guider dig til, hvor du kan sætte tænderne i blød mozzarella, sprøde grøntsager og cremede svampe.
Restaurant Fabio
I hjertet af Frederiksberg ligger en romantisk, italiensk restaurant. Her tryller Fabio Avenoso, når han kokkerer i køkkenet, og når han byder dig velkommen i restauranten. Italienske Fabio henter sin inspiration til madlavningen fra sin mor, mormor og Gordon Ramsay. En pudsig kombination, måske. Men ikke desto mindre er du garantereret en aften med autentisk, italiensk mad, som Fabios mor – eller Gordon Ramsay – laver den.
Som vegetar kan du til Italian Dining Week nyde en menu med vegetariske antipasti såsom auberginetærte, rødbedecarpaccio, mozzarella med pesto og tomatbruschetta. Til primi vil der blive serveret en tomatsuppe med hvidløgscroutons, og secondi’en består af pasta med svampe og friskrevet parmesan. Menuen afsluttes med den italienske klassiker tiramisu.
Falkoner Allé 54-56
2000 Frederiksberg
fabios.dk
I Pupi Siciliani
Hos den lille, intime restaurant i Odense bliver der gjort meget ud af at give gæsterne en så autentisk oplevelse som overhovedet muligt. Det er kokken Antonio Parisi, der forvandler råvarer til velsmag i køkkenet. Og det gør han med udgangspunkt i den sicilianske madkultur, som står hans hjerte særligt nært.
Den vegetariske menu hos I Pupi Siciliani byder på italienske oste i alle fire retter. Antipastien åbner måltidet med en tomatsalat med bøffelmozzarella og basilikum. Til primi serveres der risotto med grønt og tallegio-ost, og secondi’en er grillede grøntsager med ostecreme. Til dessert kan du glæde dig til en mousse af mascarpone og chokolade.
Vindegade 71
5000 Odense C
ipupisiciliani.dk
No. 31 – Wine & Food
Placeret mellem Nørreport Station og Søerne ligger No 31. Wine & Food på Frederiksborggade i København. Her er den gode stemning og glæden ved mad og kvalitetsvin i højsædet. Den italienske kok vil servere hjemmelavet mad, og du kan passende nyde et stort udvalg af vine til dit måltid.
Til Italian Dining Week er vegetaren også velkommen hos No. 31. Antipastien, som er til deling blandt bordets gæster, rummer vegetariske retter såsom caprese, fennikelsalat, auberginelasagne og ost. Til primi bliver der serveret pappardelle med trøffel, champignon og timian. Secondi’en består af frittata med spinat, og til dessert er der panna cotta med chokolade.
Frederiksborggade 31
1360 København K
restaurant31.dk
RetroGusto
RetroGusto betyder eftersmag på italiensk. Restauranten er udsmykket med retrotapeter og designerlamper fra 1970’erne, som inviterer dig med på en rejse tilbage i tiden. Menukortet byder i modsætning til indretningen på nyfortolkninger af klassiske italienske retter. Du kan altså nyde moderne retter i gammeldags omgivelser.
Er du vegetar, kan du under Italian Dining Week kan se frem til en menu, der både taler til smagsløgene og øjnene. Antipastien består af tre forskellige vegetarforetter, efterfulgt af en kikærtesuppe som primi. Til secondi vil der blive serveret risotto med blandede svampe, og aftenens punktum sættes med en semifreddo af chokolade.
Vesterbrogade 31
1620 København V
retrogusto.dk
Fabio’s Paparazzi
Italienske Fabio Avenoso fra Restaurant Fabio ejer også Fabio’s Paparazzi, som ligger i Grønnegade i indre by. Det er derfor den samme Fabio, der sørger for at fremtrylle velsmag begge steder. Det gør han med to forskellige menuer. På Fabio’s Paparazzi byder den ellers vegetariske menu til Italian Dining Week på en secondi med fisk.
Aftenen begynder med antipasti-klassikeren insalata caprese. Til primi får du serveret risotto med svampe, og så er der grillet laks med salat som secondi. Desserten har fået et tvist af dansk sommer og byder på jordbærtiramisu.
Grønnegade 33
1107 København K
fabios.dk
Italian Dining Week foregår i efterårsferien fra den 16. til den 23. oktober.
Læs mere og køb billetter på www.diningweek.dk.
LÆS OGSÅ: Sæt tænderne i mozzarellaens delikate storebror under Italian Dining Week