Gro din grøntsagsglæde
I de næste par måneder er det højsæson for gode råvarer i køkkenhaven. Her er en håndfuld opskrifter, så du kan dyrke den grønne køkkenglæde ved nyopgravede gulerødder og de første solmodne jordbær i spændende salater og vegetariske retter.
… udkom i maj 2018 i samarbejde med FADL. Pris: 349,95 kr.
Køkkenhavnerne spirer og blomstrer lige nu, og torvemarkederne bugner af spæde, friske grøntsager og solmodne frugter. I en ny kogebog “Grøntsagsglæde” hylder madskribent og livsstilsblogger Emma Martiny glæden ved skønne salater og grønne retter. Bogen er opdelt i årstiderne og har opskrifter på alt fra enkle, sprøde salater til grillede rodfrugter, ristede svampe og syrlig friskhed fra bær.
“Når jeg sammensætter et måltid, følger jeg ingen særlig tallerkenmodel. Jeg starter ikke med at vælge, om aftensmaden skal byde på oksekød, kylling eller tofu, eller om den skal serveres med kartofler, ris eller quinoa. I stedet tænker jeg over smag, konsistens, anretning, mæthed og næring,” fortæller Emma Martiny.
Prøv selv et udvalg af hendes opskrifter her:
Buddhabowl
Agurke- og avocadosalat
Melon- og halloumisalat
Butternutcaprese med figner og burrata
Falafelpizza
LÆS OGSÅ: Lær at lave den perfekte lagkage