Forkæl smagsløgene med krydret mad
Drømmer du om mad, der er krydret uden at være stærk og mild uden at være kedelig, er Ditte Ingemann og Anne Hjernøes nye kogebog måske noget for dig. Med inspiration fra det nordafrikanske, arabiske og mellemøstlige køkken giver de to forfattere 80 opskrifter på mad til både hverdag og fest. Vi deler en håndfuld af dem her.
… udkom i august i samarbejde med Politikens Forlag. Vejledende pris: 300 kr.
Med en fælles passion for mad med varme krydderier har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann i bogen ‘Krydret’ slået sig sammen og lavet lækker, velsmagende hverdags- og gæstemad, der er krydret uden at være stærk og mild uden at være kedelig.
Opskrifterne er inspireret af køkkenet i nordafrikanske, arabiske og mellemøstlige lande, hvor Ditte og Anne både har rejst og arbejdet meget, og hvor man bruger masser af varme krydderier på en meget afstemt måde. Hvis du drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, skønne salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, så kan du altså med fordel starte her. Bogen indeholder desuden et væld af bløde, krydrede dip, sprøde brød, hjemmelavede krydderiblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne.
De skønne opskrifter og mange fotos af den internationalt anerkendte madfotograf David Loftus gør i kombination bogen til et sansebombardement af farver og giver et kig ind i et eksotisk og spændende køkken.
Grøn tabouleh med perlebyg
Empanadas møder samosa
Fladbrød med lam, koriander og mild yoghurtdressing
Små kødboller og æg i krydret tomatsauce a la kefta
Krydret mazarinkage med citrus, kardemomme og mandelcrunch
LÆS OGSÅ: Bag kagerne fra Cakenhagen