Chokolade med god samvittighed
Det er sjældent den gode samvittighed, der følger, når man giver efter for chokoladetrangen. Oftest er det, fordi sukker, E-numre og resten af den kryptiske ingrediensliste på bagsiden af emballagen ikke er god for os. Men også fordi produktionsforholdene bag chokolade kan være tvivlsomme og amoralske. Hos Social Foodies kan du slippe mange af de bekymringer og bedre give den søde tand frit løb.
Én flødebolle er lig med én dags løn i Afrika. Sådan lyder sloganet hos Social Foodies, der sælger søde sager med holdning. Flere og flere kunder efterspørger i dag chokolade, der kommer fra en bæredygtig og fair produktion – og det er godt nyt for småbønder i Afrika.
Man kan ikke andet end at komme i godt humør, når man træder indenfor hos Social Foodies’ butik på Gammel Kongevej. Flødeboller, müslibarer, is, nødder, konfekt og meget, meget mere. Som inkarneret chokoladefan kan det være svært at beslutte sig for, hvad man skal vælge. Alle butikkens produkter er ikke bare lavet på høj kvalitet, men også på bæredygtige principper med omtanke for de lokale samfund i den tredje verden.
Mere end Fairtrade
Manden bag Social Foodies er Thor Thorøe, der i sin tid grundlagde den populære franchise Paradis Is. Iværksætteren blev dog træt af grådigheden, som fulgte med populariteten og valgte derfor at investere i en ny vision, der gav en god mavefornemmelse ved at hjælpe andre.
Hos Social Foodies har man så at sige ‘sparet mellemledet væk’ ved at handle direkte med bønderne.
”Vi går beyond Fairtrade. Vi involverer os i bønderne, og vi kan deres navne. Hos Fairtrade køber man bare chokoladen fra nogle producenter, som bliver kontrolleret af andre. Vi kontrollerer selv op på bøndernes forhold, og derfor behøver vi ikke at betale organisationer for at gøre det,” fortæller Thor Thorøe.
Dette betyder, at bønderne får det meste ud af aftalen, samtidig med at kunderne herhjemme er sikret en god pris. Hos Social Foodies får du endda prisgaranti på deres store udvalg af nødder.
Udover de færdige produkter i butikkerne (som ligger i København, Charlottenlund, Hellerup og Aarhus) tilbyder Social Foodies også flødebollekurser. Her kan du lære at lave byens bedste flødeboller og få otte styk med hjem. Copenhagen Foods redaktions var forbi for at forsøge os på den udfordrende disciplin. Se, hvordan det gik i fotoreportagen her.
Læs mere på socialfoodies.dk.