Yndlingskagen: Honningkagen
Som de fleste mennesker elsker vi kager i alle afskygninger. Det er ikke vigtigt, om de er konditorkunstværker eller bagt i form, bare de er de bedste af deres slags. Derfor stiller vi hver måned skarpt på dén kage, vi synes, er bedst inden for sin kategori. Og som kan fås i håndkøb et sted i København.
Julen er højtid for samvær, hygge og ikke mindst søde sager. Og så er det en tid, hvor én særlig kage dukker op i bageriernes vinduer og minder os om julens varme krydderier – honningkagen.
Vi har smagt på mange afskygninger af den krydrede kage med chokoladeovertræk. Nogle var tørre og kedelige, mens andre var overdøvet af et tykt lag chokolade. I sidste ende var der én lille udbryder, der lagde sig i spidsen – nemlig honningkagen fra Honningkageslottet i Tivoli.
Den udmærkede sig ved at være meget lækker i knækket på chokoladen, som i sig selv smagte rigtig godt – det får man også point på. Selve kagen var blød og afbalanceret i smagen, der samtidig var rund og let krydret. Med andre ord er fantastisk honningkage!
Vi fik fat på Christophe Charles Francios Miolane, der er Gastronom i Haven F&B, og stillede ham tre hurtige spørgsmål om honningkagen.
Kan du beskrive jeres honningkage helt enkelt?
”Tivolis honningkagehjerter er bagt med bidrag af honning fra Tivolis egne bier og klassiske julekrydderier såsom kanel, nellike, allehånde, appelsin, ingefær og stjerneanis. Herefter håndovertrækker vi dem med 70 % Cru Virunga-chokolade fra Mark Hermann Chocolate.”
Hvad har I lagt særlig vægt på med jeres honningkage?
”De skal smage af jul, og derfor har vi lagt vægt på masser af julekrydderier. Hjerterne fyldes op med en sukkerlage for at sikre, at de bibeholder en blød konsistens. Vi har valgt en chokolade af meget høj kvalitet for at komplementere de krydrede honninghjerter og fuldende smagsoplevelsen.”
Hvad er dit bedste tip til den perfekte honningkage?
”Man skal ikke være nærig med krydderierne, og så skal man bruge en kvalitetschokolade til overtræk.”
Tivoli
Vesterbrogade 3,
1630 København V
LÆS OGSÅ: Yndlingskagen: Romkuglen