Velsmag og velgørenhed på Roskilde Festival
Det er ikke kun musikprogrammet, arrangørerne på Roskilde Festival kan prale af. Madboderne tager hvert år endnu et skridt op ad stigen, når det kommer til den gode smag og det gode formål. Læs med, og bliv klogere på de nyeste tiltag på årets festival.
Insekter, seafood og sunde sager
Et af de helt store madprojekter på Roskilde Festival 2017 er Crick’it i Food Court. I 2016 blev der eksperimenteret med at servere hestekød for gæsterne, fordi det er mere miljøvenligt at producere end andre typer af kød. Det var en stor succes, og nu stiller Crick’it op med et ligeså udfordrende initiativ, der muligvis vil få det til at kravle koldt ned ad ryggen på nogle af gæsterne – nemlig spiselige insekter. Det med at bruge spiselige insekter i mad er ret nyt. Men fænomenet spreder sig hurtigt, og insekterne får ros for at være sunde og sprængfyldt med proteiner og umami. Hos Crick’it kan de modige smage gourmetburgere med pulled chicken, spicy melorme og hjemmelavet voksmøllarve-mayo samt kartoffelsalat med fårekylling-pesto, ostecreme og syltede grøntsager.
En anden nyhed på Roskilde Festival 2017 er blandt andet seafood-boden Hooked (Food Court), som serverer wraps med tempurarejer og klassiske lobster rolls. Prøv også et besøg hos GRO (Arena), der giver et boost af vitaminer og antioxidanter med koldpressede juices og økologiske smoothie bowls. Eller drøm dig til duften af græske sydhavsøer og blåt vand, når Greek Treat (Avalon) langer klassiske gyros, kebabs, pitabrød med halloumi og souvlaki over disken midt på festivalen.
I den gode sags tjeneste
En af grundpillerne i Roskilde Festivals lange historie er, at overskuddet bliver doneret til almennyttige formål. Derfor finder man flere og flere madboder, som enten bliver drevet af sociale organisationer, eller som støtter et velgørende formål. En af dem er Namaste (ArtZone), som foreningen ”De himmelske bjergbestigere” står bag. Her kan du spise krydret dahl eller tibetanske samosaer og støtte et godt formål i Tibet. Du kan også støtte det uafhængige medborgerhus Trampolinhuset i deres arbejde med asylansøgere, når en gruppe asylsøgende kvinder åbner op for Sisters’ Cuisine (Food Court). Menuen lyder på blandt andet vegetarisk daal fra det iranske køkken eller thailandske forårsrulleplatter.
Andre boder med et velgørende formål er blandt andet Café Nutid (Agora P), som Folkekirkens Nødhjælp og Nødhjælpens Ungdom står bag, og Bak-Op (Orange), som til dagligt er et socialpædagogisk behandlingstilbud for børn, unge og familier.
LÆS OGSÅ: Varm op til festival på HAVEN Bar