Tid til is
Dessertbaren Winterspring åbnede på stilfærdig vis sidst i februar, lige på nippet til dén mellemårstid, den er opkaldt efter. Siden da har de brugt den bløde lancering til at få styr på de sidste detaljer og perfektionere deres udtryk, så man i dag kan forkæle sig med ulastelige morgen- eller dessertanretninger i Store Strandstræde.
Når man tænker på den store forvandling, den københavnske madscene har gennemlevet i de seneste 10-15 år, er der stadig en bemærkelsesværdig mangel på gastronomiske oplevelser med desserten i fokus. Bevares, der er uhyggeligt meget godt at spise i byen lige nu, men for os med søde tænder kan det virke helt urimeligt at skulle igennem et sted mellem to og tyve retter, før der kommer dessert på bordet. Hvornår kommer vi endelig udover denne ældgamle vildfarelse?
Ét bud er nu kommet i form af Winterspring. Her i Københavns nok eneste deciderede dessertbar kan man komme ind fra gaden og gå direkte ombord i pincetanrettede iskompositioner, flødeboller eller cannelés bagt af for eksempel kamille- eller kaffeinfuserede cremer. Dertil kan man bestille bryg fra Coffee Collective og et glas jasminkombucha fra egen produktion, hvis parfume passer fornemt til det søde element.
Bag baren står Karina Schmitt Lund, som tidligere har begået sig i den londonske finansverden, men nu er vendt hjem og har helliget sig det søde univers. I samarbejde med kokke af høj kaliber har hun udviklet opskrifterne på de is, som startede med at blive solgt i blandt andet Irma og Meny for nogle år siden, og nu udgør rygraden i dessertanretningerne på baren i Store Strandstræde.
Når man bestiller en dessert i baren, er det kokkene Emil Eshardt og Nicolas Stampe med en fortid på blandt andet AOC og Søllerød Kro, der går i sving. Ud kommer sprøjteposer og Condi-bøtter med bær, nødder, sprøde jordskokkeskiver og så selvfølgelig isen, som de anretter, mens man kan kigge med over baren. Prøv for eksempel kombinationen af sprød(!) chokolademousse med en saltet chokoladeis, kirsebær og hybenrose eller måske en solbærflødebolle med et ualmindeligt tæt skum og et friskt knæk i chokoladen. En eksklusiv nydelse, som nemt kan få én til at glemme alt om indkøbslister og deadlines for en kort stund.
Winterspring
Store Strandstræde 16
1255 København
winterspringdesserts.com
LÆS OGSÅ: Yndlingskagen: Træstammen