Syv bidder før du flyver
Hvorfor vente med ferieforkælelsen, til du sidder i flyet eller er ankommet på hotellet? I de seneste par år er der kommet flere gode gastronomiske grunde til at give slip på hverdagen allerede efter sikkerhedstjekket. Vi har samlet syv af de bedste måltider i Københavns Lufthavn, som kan give din rejse en flyvende start.
Gorm’s
Man går aldrig galt i byen med en klassisk pizza bianco (dvs. pizza uden tomatsovs, ofte med kartofler og ost), og “Denny Special” er ingen undtagelse. Med papirtynde kartoffelskiver, mælket mozzarella og aromatiske indslag fra rosmarin, gedeost og trøffelolie er man allerede som landet i Rom fra første bid. Den samme sprøde bund ligger under “Parma & Friends”, hvor kartoflen går igen, men denne gang i herligt selskab af tomatsovs, parmaskinke, hjemmelavet pesto og rucola. Alt i alt en lækker start på ferien, der ikke stjæler flere minutter fra din shopping, end du selv tillader.
Beliggenhed: Terminal 3 ved vinduerne ud mod flypladsen.
Lagkagehuset
Uanset om man kommer tidligt eller sent, gør det altid godt med et kaffestop og en sød sidevogn. Vi kan varmt anbefale at sætte sig ved vinduet og nyde den formidable udsigt til flypladsen. Prøv for eksempel den på én gang tætte og mousse-lette Gâteau Marcel, som er særligt lækker med en stærk cortado til. Er tiden mere knap kan du altid tage én af de mere rejsevenlige kager med, for eksempel en træstamme, som beholder værdigheden og velsmagen gennem flere tidszoner.
Beliggenhed: Terminal 2. Lagkagehuset har tre afdelinger i lufthavnen. Vi besøgte den store, der ligger lige på den anden side af Tax Free.
Aamanns
Som flere forretningsfolk allerede havde opdaget på dagen for vores besøg, er der rigeligt med rolige hjørner på Aamanns. Her glemmer man nemt, at man sidder midt i en travl terminal. Især, hvis man har deres legendariske tatar af okseinderlår foran sig, hvor sennepskorn, kapers, estragonemulsion og syltede agurker giver ekstra smæk på smagen. Kommer du forbi om dagen, kan du endda spise med sol i ansigtet langs de store vinduer ud til flyene.
Beliggenhed: Terminal 3 mellem Tiger of Sweden og Ole Mathiesen, når du kommer ud fra Tax Free.
Paté Paté Winebar & Tapas
Ved baren står dagens spanske pindemadder (pintxos) klar til at stille den hurtige og kræsne sult, mens vinkortet byder på et imponerende antal dråber på glas – hele 24 stk. til overkommelige priser. Men selvom det går hurtigt, må du meget gerne blive lidt længere. Gør som os og gå på opdagelse i de udsøgte konservesprodukter, der blandt andet byder på samvittighedsfuldt fangede tun og blæksprutter. Så kan du roligt fiske en saftig bid op af olien og nyde den på et stykke sprødt flute.
Beliggenhed: Terminal 3 på det lille torv ved siden af H&M.
Mikkeller
Den succesfulde Mikkeller-kæde er nu også kommet til lufthavnen, så ventetiden kan fordrives med en øl i hånden. Det grundlæggende barkoncept med de 20 haner med øl, cocktails og cider går igen, og til din drikkelse kan du nyde en række gode snacks. Foruden mad og drikke kan danske og udenlandske øl-entusiaster nu også købe Mikkeller-merchandise, i form af øl, t-shirts, glas og gaveæsker, med til den videre rejse.
Beliggenhed: I terminal 2 efter security.
Tapa del Toro
Den københavnske udgave af Spanien er nu også kommet til lufthavnen. Den populære tapasbar fra Torvehallerne serverer et himmelsk udvalg af snacks med skinke, pølse og ost, bedre kendt i Spanien under blandt andet navnene jambon iberico, serano, chorizo, manchego etc. Til de kendte små serveringer kan du drikke kold øl og sherry, nøjagtig som i Spanien.
Beliggenhed: Terminal 2.
Pret A Manger
Den britiske cafe- og takeaway-kæde Pret A Manger er endelig kommet til Københavns lufthavn, og i hele to udgaver: en stor butik i Terminal 2 og lille version ved opgangen til metroen i Terminal 3. Pret A Manger byder på sund, frisklavet mad med gode råvarer og økologisk kaffe, som for mange rejsende er en god afveksling i forhold til de mindre sunde flymiddage. Menuen byder på populære sandwiches, salater, wraps, yoghurt, juices og smoothies.
Beliggenhed: Terminal 2 og 3.
LÆS OGSÅ: Vietnam: En rejse fra syd til nord