Stil sulten og sluk tørsten på Roskilde Festival
Roskilde Festival byder på mere end 180 madboder og barer til de sultne og tørstige festivalgæster. Spis dig igennem alverdens køkkenstile i den nye food truck-park og kurér dine tømmermænd fra festivalens mange barer med nyfortolkede festivalburgere.
Den nye food truck-park
De mange madboder fordeler sig på den populære Food Court, som har fået en udvidelse i år, og på en helt ny food truck-park, der skal ligge ved Arena. Gå på opdagelse i de mange gastronomiske oplevelser og spis dig igennem street food fra forskellige verdensdele ved nogle af de helt nye madboder på festivalen.
Stil sulten og nysgerrigheden med jamaicansk mad som for eksempel jerk chicken fra grillen eller langtidsstegt oksekød med chili og kokosris fra Jammin Jamaican Soulfood (Arena Park). Eller prøv malawach fra Israeli Malawach Bar (Food Court), som er et fladbrød med enten hummus, tahin eller tomatsauce. Du kan også tage den sikre vej og stille sulten med indiske klassikere som butter chicken og samosaer hos Singh’s Indian Food (Arena Park).
Ved Arena Park finder du også italieneren Food Squad, der serverer italiensk pasta med ragú og gnocchi med gorgonzola, og danske Birthesminde, der serverer kød fra sortbrogede landracegris. Prøv for eksempel deres ølbraiserede grisekød med salat, syltede grøntsager og nybagt brød.
Klassiker i nye klæder
Burgeren er måske den mest populære spise på festival. Og på Roskilde Festival kan du være helt sikker på at finde den i flere variationer end den klassiske ”brød-bøf-brød”-version.
Hvis du er til en klassisk, god bøf og en god sauce, er Madklubbens (Art Zone) famøse bøf og bearnaise-sandwich et must. I den møre kategori finder du desuden andeburgeren fra Duck It (Food Court), som også serverer sprøde pomfritter friteret i andefedt.
Skal det være lidt mere eksperimenterende end det, kan du kaste dig ud i enten veggieburger med insekt-sprinkle og green fries med fårekyllinger hos Syngja (Food Court) eller burgeren med bøf lavet på plantefars hos Naturli’ Foods (Art Zone). Og er du allerhelst til det vegetariske, kan vi også anbefale den hædrede halloumiburger fra den lille Nørrebro-biks Snack & Blues (Arena Park).
Dem, der kun er én af
Den hardcore festivalgænger er nok vant til at stille sulten med rugbrød, dåsemakrel og mayonnaise på tube. Men i år kan man bytte de hjemmebragte dåser ud med hjemmelavet dåsemad fra Dås’n (East, West, South). Prøv for eksempel Hipstergryden med kikærter, grønt og chilicreme, brændende kærlighed eller svensk pølseret lavet på kyllingepølser.
Andre enestående madboder er Tatar (Art Zone), hvor du kan få klassisk hjemmerørt oksetatar enten med estragonmayo, ærter og rugbrødscrumble eller i en sandwich. Prøv også den traditionelle kålomelet okonomiyaki hos japanske Kuma (Food Court), som beviser, at japansk mad er mere end bare sushi. Eller en omgang chicken eller veggie shoyu ramen hos Ramen Copenhagen (Food Court).
Sluk tørsten
Den københavnske vinbar Vinhanen (Trade Zone) optræder for første gang på Roskilde Festival. Besøg dem og smag deres økologiske vine, sangria og spritz. En anden københavner, Brus (Apollo), popper også op på festivalen og serverer økologiske cocktails til gæsterne.
Da Orange Scene blev pakket ned sidste år, rullede Skotlander Rum (Trade Zone) fire 50-liters tønder med lys, økologisk rum ind i teltdugen. Efter 12 måneder er det nu tid til at tappe rommen på flaske og servere den for festivalgæsterne – for eksempel med en treretters ”cocktailmenu”.
Derudover kan du opleve festivalveteranen Gringo Bar (Pavillon), som i år kan fejre 20 års jubilæum. I den anledning serverer de tequila-klassikeren Mucho Macho, og de opstiller også et særligt G&T-område.
Sidst, men ikke mindst, bliver det igen i år muligt at nyde en unik Roskilde-øl. Den bliver meget passende kaldt Orange 18, og det er en sprød og frisk IPA brygget af Jacobsen. Den bliver blandt andet solgt ved Beer Barn (Arena) sammen med 25 andre forskellige slags øl.
LÆS OGSÅ: Roskilde Festival for foodies