Stenbiderrogn & porre
Et sikkert tegn på forårets komme er, når man kan fiske stenbidere med rogn i de danske farvande. Sæsonen for den delikate stenbiderrogn er fra februar til april, og med sin milde smag af saltet hav skal den helst nydes i en enkel form. Har du købt stort ind hos fiskemanden, kan rognen fryses ned og siden tøs nænsomt op i køleskabet.
I modsætning til stenbiderrognen kan du få porrer hele året rundt. De danske fra august til april. Porren er fra løgfamilien og kan derfor også erstatte almindelige løg. Den smager fantastisk kogt som tilbehør til kødretter, men du kan også marinere den. Den er god i supper, sammenkogte eller lynstegte retter og tærter – bare for at nævne et par eksempler.
Marcus Lund har tilberedt seks forårsretter til dig af de to sæsonaktuelle råvarer.
Søtunge med jordskoksauce, stenbiderrogn og glaskål
Stenbiderrogn med rå okse, rødbeder, grape og hasselnød
Brisler med porrepuré, sauterede porrer, løg, ærteskud og brunet smør
Hel, bagt porre, makrel, tang og citron
Blæksprutte med chili, røget stenbiderrogn, saltet yoghurt og oregano
Blancheret porre, bagt tomat, muslinger og parmesan
LÆS OGSÅ: Stenbider på stenbroen