Spis vegetarisk til Italian Dining Week
Hvad har en pizza margherita, spaghetti aglio e olio og risotto al funghi til fælles? Udover at være italienske retter er de også vegetariske. Og så er det gode eksempler på, at det italienske køkken har meget at byde på uden kød. Vi guider dig til Italian Dining Weeks gode vegetarmenuer.
Italian Dining Week
… løber af stablen fra den 15. til den 22. oktober.
Konceptet er, som det plejer: Du køber billet til en fire-retters menu bestående af antipasti, primo, secondo, dolci og en San Pellegrino-vand til en fast pris på 225 kr. + billetgebyr.
Læs mere på diningweek.dk.
The Food Collective
Fem minutter fra Rådhuspladsen ligger det nye, italienske spisested The Food Collective. Maden er hovedsagligt økologisk, og der er et bredt udvalg af naturvine på lager. Til Italian Dining Week byder menuen på masser af ost. The Food Collective serverer frisk, håndlavet ricotta og stracciatella som antipasti, hjemmelavet orecchiettepasta med broccoli og pecorino som primo og grillet polenta med tre slags smeltet ost som secondo. Desserten er en zabaione, en cremet dessert med marsala og skovbær.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Sole D’Italia
Italienske Sole D’Italia ligger på hyggelige Gråbrødretorv i indre København. Restauranten holder til i fredede, historiske lokaler, som er prikken over i’et på en romantisk aften. Til Italian Dining Week bliver der serveret en vegetarmenu, som består af først antipasti efterfulgt af en blandet salat, så tortelloni med svampefyld i trøffelsauce. Aftenen bliver rundet af med en klassisk tiramisu.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Restaurant på Clarion, Københavns Lufthavn
Uanset om du skal ud at rejse i efterårsferien eller ej, er der god grund til at bevæge dig mod Københavns Lufthavn. Her ligger nemlig en restaurant på Clarion Hotel – det tidligere Hilton – som er med i Italian Dining Week. Menuen lyder på sprøde grissini, basilikumspesto og aioli som antipasti, capresesalat som primo og en vegetarisk lasagne med gulerødder, squash, svampe og ricotta som secondo. Sidste servering er en affogato, en italiensk ’opkvikker’ bestående af vaniljeis og espresso.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
RetroGusto
RetroGusto holder til på Vesterbro og byder på nyfortolkninger af klassiske, italienske retter i gammeldags omgivelser med retrotapet og designerlamper fra 1970’erne. Den vegetariske menu til Italian Dining Week står på tre italienske forretter efterfulgt af en kikærtesuppe. Som secondo serverer RetroGusto en risotto med græskar, Taleggioost og ristede græskarkerner, og som dolce får du en nyfortolkning af panna cotta: dild-panna cotta med italienske marengs, kakaojord og skovbærcoulis.
Læs mere, og køb billet på diningweek.dk.
Restaurant Arti’Kok
Restaurant Arti’Kok er kendt for sit dansk-franske gourmetkøkken, som har trukket gæster hele vejen til Hvidovre. Men under Italian Dining Week skifter køkkenet stil og lader sig inspirere af klassiske, italienske retter. Det er der kommet en vegetarmenu ud af, som byder på hvid pizza med kartofler, rosmarin, friske trøfler og svampe som primo, efterfulgt af en risotto med svampe, grønne bønner og ovnbagte kvæder som secondo. Til dessert kan du vælge mellem enten panna cotta eller gorgonzola med honningsyltede nødder.
Læs mere, og køb billet på: diningweek.dk.
LÆS OGSÅ: Spis italiensk i hele efterårsferien