Spis på en prisvinder til Dining Week
De næste par uger varmer vi op til Dining Week 2017 ved at kigge nærmere på restauranterne til årets festival. Flere af dem har udmærket sig med en flot pris eller prominent titel. Og i den anledning lægger vi ud med en guide til, hvor du kan spise i prisbelønnede omgivelser.
20A
20A er en lille restaurant i Ravnsborggade på Nørrebro. Her kan du altid bestille vin og charcuteri, men ellers bliver der kun serveret én dagens ret – selvfølgelig med undtagelse af, når det lige er Dining Week. Dagens ret hører typisk hjemme i det franske køkken, men du kan også støde på nordiske såvel som sydeuropæiske retter. Og med kåringen som ’Årets smag for skillingen’ af White Guide er det tydeligt, at bare én enkelt ret kan være nok til at imponere.
Se 20As menu til Dining Week på diningweek.dk.
Marv & Ben
Marv & Ben går blandt venner under navnet ’det gastronomiske værtshus’. Her er værter og gæster på fornavn med hinanden, og atmosfæren er hjemlig. Den sidste del af kælenavnet knytter sig til de dunkle lokaler, lugten af billig øl og tæt røg, der giver anledning til røde øjne. Men det er ren og skær underspil, for de sidste fem år er Marv & Ben blevet hædret med en Bib Gourmand af Michelinguiden. Det betyder, at den lille kælderrestaurant serverer god mad til fornuftige priser. Man kan kalde det ’Michelin på budget’.
Se Marv & Bens menu til Dining Week på diningweek.dk.
Höst
Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at der er gjort et stort stykke arbejde ud af indretningen bag københavnske restauranter. Restaurant Höst har imponeret både lokale, besøgende og professionelle med hang til godt design og i alt vundet tre designpriser. I 2013 blev den smukke restaurant kåret til verdens bedst designede restaurant. De fysiske rammer er holdt i et enkelt, rustikt og køligt design med nordisk præg. Materialer som genbrugstræ, beton og gammelt støbejern går igennem hele restauranten, hvilket alt sammen understøtter de nynordiske retter på Höst.
Se Hösts menu til Dining Week på diningweek.dk.
Restaurant Clou
At modtage titlen som Årets Restaurant er noget ganske særligt. Især når man er oppe imod store navne som Noma, Søllerød Kro, Relæ, Kadeau og Ruths Hotel. Men det blev Restaurant Clou, der løb af sted med den prominente pris til Den Danske Spiseguides store middag i november sidste år. Begrundelsen for prisen var Clous signaturbårne køkkenstil med innovative og artistiske kreationer, der har fokus på at give gæsten en ligevægtig og velsmagende totaloplevelse. Som prikken over i’et har Clou også en Michelinstjerne.
Se Restaurant Clous menu til Dining Week på diningweek.dk.
Restaurant Naert
Restaurant Naert hylder norsk gourmetmad i en kombination af afslappet stemning og ubetinget nærhed i alting. Der er både nærhed i råvarerne, arbejdsgangen og forholdet til gæsterne. Og meget af inspirationen til retterne kommer fra en af kokkenes bedstemor. Der bliver trukket på smage fra barndommen og traditionelle nordiske retter med eksempelvis røget, tørret eller saltet fisk. Det er ingen tvivl om, at menukortet på Naert er en hyldest til det norske køkken, og det placerede sidste år restauranten på listen over ’Mesterklasse’-restauranter af White Guide.
Se Restaurant Naerts menu til Dining Week på diningweek.dk.
Restaurant Bror
Bag åbningen af Restaurant Bror står to tidligere Noma-kokke. De er ikke brødre biologisk set, men man kan vel kalde dem brødre i gastronomiens verden. Og det er ikke uden grund, at deres fælles restaurant har en Bib Gourmand. Bror centrerer sig nemlig om værdier såsom omsorg, ærlighed og respekt. Nøjagtig som værdierne i et forhold til en bror. Retterne er overvejende nordiske, og bagmændene beskriver selv, at de ligger i krydsfeltet mellem komfort og innovation.
Se Restaurant Brors menu til Dining Week på diningweek.dk.
Restaurant Melee
Restaurant Mêlée gemmer sig på en lille sidegade til den store og travle Gammel Kongevej. Men hos Mêlèe kan du godt give helt slip på stress og jag. Stemningen på den lille, hyggelige restaurant er nemlig afslappet og jordnær, så du kan roligt læne dig tilbage og nyde et godt måltid. Og det er oveni købet med en Bib Gourmand fra Michelinguiden. Til daglig serverer Mêlée bistromad, der er inspireret af det franske køkken, og retterne bevæger sig mellem både det tidsløse og det traditionelle.
Se Restaurant Mêlèes menu til Dining Week på diningweek.dk.
Ravnsborg Vinbar
Sidste år vandt Ravnsborg Vinbar prisen for byens bedste vinbar af AOK. Men selvom man kalder sig for vinbar, betyder det ikke, at man ikke også kan lave mad. Ravnsborg Vinbar serverer til dagligt både tapastallekerner og små hapsere, der passer godt til et glas vin. Men du kan også få en treretters menu. Denne er oftest inspireret af enten det nordiske, spanske eller franske køkken, og når det er jagtsæson, kan du finde vildt i retterne på kridttavlen.
Se Ravnsborg Vinbars menu til Dining Week på diningweek.dk.
Frederiks Have
I den københavnske oase, også bedre kendt som Frederiksberg, ligger Frederiks Have. Selve huset har adresse lige bag Frederiksberg Have og har tidligere været både vognmandsforretning og værtshus. I dag er bilos, værktøj og tilrøgede lokaler byttet ud med et nordisk kokkehold og en Bib Gourmand. Restauranten er ejet og drevet af ægteparret Eva og Ole Sellberg, og der er fokus på kvalitet og økologi.
Se Restaurant Frederiks Haves menu til Dining Week på diningweek.dk.
Antiristorante L’Altro
Hos Antiristorante L’Altro skal man ikke forvente sig at få serveret almindelig restaurationsmad. Maden er nemlig hjemmelavet fra det italienske landkøkken, og atmosfæren i restauranten er gjort hyggelig og hjemlig. Det er altså ligesom at spise med familien a casa hos din italienske mama, hvor maden bliver serveret med en god portion kærlighed og i skåle. Også Antiristorante L’Altro kan bryste sig af anerkendelse fra Michelinguiden med en Bib Gourmand.
Se Antiristorante L’Altros menu til Dining Week på diningweek.dk.
Stil dig i kø til billetter her: diningweek.dk.
LÆS OGSÅ: Dining Week åbner billetkøen
LÆS OGSÅ: White Guide: Her er de bedste restauranter i Danmark