Sommelieren anbefaler… gode vinmenuer til Dining Week 2018
Julie Brink Færch er uddannet tjener og sommelier. Til hverdag arbejder hun som daglig leder og underviser på Dansk Sommelier Uddannelse i København, og ved siden af er hun vinskribent her på Copenhagen Food. Læs med og få Julies anbefalinger til nogle af de restauranter, der serverer god vin under Dining Week 2018.
Dining Week er et fænomen, der både får gæsterne og restauranterne ud af fjerene. En uge som vinterferien, der oprindeligt er en lidt stille uge i restaurationsbranchen, er pludselig blevet et tilløbsstykke for den madinteresserede del af befolkningen.
Men hvordan vælger man så en restaurant ud i mængden af mere end 200 restauranter? En måde kan være at gå efter vinen, og det har jeg gjort i de følgende anbefalinger. Jeg har valgt fire restauranter ud fra deres valg af vine og drikkevarer, samt hvordan de passer til den menu, de serverer.
Der er selvsagt mange restauranter med i Dining Week, og jeg har udelukkende set nærmere på de københavnske, der har offentliggjort deres vinmenu på www.diningweek.dk. Læs med her, og find ud af, om en eller flere af dem måske kunne friste dig. Velbekomme og skål.
Restaurant Metier
Metier beskriver sig selv som en bistro med fokus på økologi, biodynamik og gode lokale råvarer. De samarbejder tæt med forskellige danske og nordiske leverandører, og selv på vinsiden har de valgt at gøre brug af vin lavet på enten økologiske eller biodynamiske druer. Bistroen emmer af hygge og nærvær med deres organiserede kaos af forskellige stole og borde med krakeleret maling. På Metier serverer de til forret glaserede beder fra Birkemosegaard med rygeostecreme, honning og citrus. Hertil har de tilsat en fantastisk frisk riesling trocken fra producenten Peter Jakob Kühn fra Mosel i Tyskland. Så er du til sarte og lækre smagssammensætninger med fokus på ”fra jord til bord”, er Metier sikkert noget for dig.
Se hele menuen og køb billet på diningweek.dk.
Les Trois Cochons
Les Trois Cochons er en del af Cofoco, men står også stærkt og selvstændigt i sit eget lille koncept. Med et frontparti mod Værnedamsvej er der langt til Paris, men alligevel har restauranten en dejlig duft og energi af Frankrig. Med udgangspunktet i det franske køkken, lækre råvarer og en moderne snilde tilbyder Les Trois Cochons en lækker menu med blandt andet en klassiske coq au vin til hovedret. Hertil har de tilsat en kraftigere vin med frugt og tæthed lavet på grenache fra Rhônedalen fra producenten Domaine du Bon Rémede. Les Trois Cochons er for alle de frankofile, der er glade for den parisiske stemning samt smag og kraft.
Se hele menuen og køb billet på diningweek.dk.
PS Bar & Grill
Afslappet stemning, enkelthed og plads til alle er kodeordene for PS Bar & Grill. Weekenderne er også tilsat med krydderiet ”DJ” og med en beliggenhed centralt i København K, er PS Bar & Grill ofte scenen for en rigtig god stemning og fest. Til dessert har de valgt at servere en vanilje-panna cotta med brombærcoulis og mandelcrumble. En dessert taget direkte ud af 90’erne, men ikke desto mindre en sand vinderdessert hver gang, den serveres! Hertil har de sat en sent høstet vin lavet på chenin bland og semillon fra Chile. Men denne søde, runde og lækre bløde afslutning på menuen er man helt sikkert klar til en cocktail eller to. Selvfølgelig leveret af PS Bar & Grill eller en af de andre barer, der er med i Cocktail Week 2018.
Se hele menuen og køb billet på diningweek.dk.
LÆS OGSÅ: Spis mageløs gourmet til Dining Week