Smid julens rester på pizzaen
Madspild er et generelt problem, og det gælder også til jul. Hvert år lander der for cirka 700 kroner julemad i skraldespanden hos den almindelige, danske familie. Det vil pizzakokken Gorm Wisweh ikke være med til, og derfor kommer han med sit bud på, hvordan vi får allermest glæde af juleresterne.
Når det er jul, er det oftest maden, vi samles om. Men julen er ikke kun højtid for god mad og hyggelige stunder, men også højtid for madspild. Det skyldes, at vi laver rigeligt med mad, og at vi derfor får rigtig mange rester. Og i stedet for at tænke kreativt ender det meste af det på hovedet i skraldespanden efter festlighederne.
Men det skal der laves om på. Madentreprenør og ukronet pizzakonge Gorm Wisweh har kreeret en julepizza baseret på julens mange rester.
”Med lidt fantasi kan man faktisk forvandle den klassiske julemad til nye og anderledes retter med de lækre og velkendte ingredienser fra julens madbord. Hvis du fx har and, rødkål og appelsin til overs, kan du smide det på en sprød pizzabund sammen med lidt mascarpone og på den måde skabe en helt ny ret med de rester, du ellers havde smidt ud,” fortæller Gorm.
Vil du være med til at mindske dit madspild i julen, så får du opskriften på Gorms julepizza og pizzadej her.
Gorms julepizza
Gorm Wiswehs pizzadej
LÆS OGSÅ: Spis brød til…