Sig det med køkkengear!
Vi er en del, der foretrækker en buket frisk broccoli fremfor en buket friske roser. Ganske enkelt, fordi det kan bruges til lidt mere. Så pønser du på at glæde dit maskuline modstykke med en lille gave på tirsdag, har vi fundet fem Valentine-treats til manden, der har (næsten) alt i køkkenet.
Stormfuld kærlighedserklæring
Hvis din mand er til whisky, er det nyeste skud på stammen i Talisker-familien måske noget for ham. Talisker Skye er et unikt blend af whiskyer. Nogle har lagret på foryngede fade, mens andre har taget smag fra brugte bourbonfade. Fadene skaber en intens og røget malt, som efterlader et markant aftryk i munden. Balancen af aromaer forener smagen af tørrede frugter og svage røgskyer. Og det giver i sidste ende en eftersmag, der er sød og pebret. Whiskyen er intens og kraftfuld med et strejf af tørv og tang, der forstærker Taliskers maritime kvaliteter. En whisky, der skal smages og opleves. Og perfekt, til når gryden simrer, og der skal snittes, hygges og hakkes.
Vejledende pris på 350 kr.
Fås i velassorterede forretninger.
Alt på ét bræt
Apropos hakkes. Andrea Brugis stammer fra den lille bjergby Montemerano i det sydlige Toscana. Han er gift med danske Samina Langholz, de har boet sammen i Italien i mere end 10 år, og sammen producerer de disse smukke skærebrætter. Du finder dem i udvalgte designbutikker verden over – i Danmark blandt andet hos Quartier på Værnedamsvej. Ikke to skærebrætter er ens. Træet og saven får altid lov til at bestemme formen på det endelige produkt, der er omhyggeligt forarbejdet i oliventræ fra olivenlundene i Italien. Træerne, der er brugt til produktionen, er op til 400 år gamle, og alle skærebrætter er brændemærket med det specielle “Brugi logo”.
Pris 650 kr.
Fås hos Quartier på Værnedamsvej 2, København V
Bistrobiblen
Den her pragtfulde kogebog disker op med 299 traditionelle, franske hverdagsretter. Det vil blandt andet sige, at man får bistroopskrifter på alt fra omeletter, salater, tærter, kødretter, fisk, skaldyr, ost og søde sager. Og hvis ikke det er nok til, at man hører Marseillaisen for sine ører, når man sætter munden til grydeskeen, så er bogen også krydret med tegninger, sange, anekdoter, rim og små historier, som alt sammen giver læseren en oplevelse af stemning, livsstil og livsglæde fra Frankrig. Bistro er ganske enkelt den ultimative franske bistro-kogebog.
Pris 299 kr.
Fås hos Quartier på Værnedamsvej 2, København V
Ribeye med stil
Percevals model 888 er udviklet i samarbejde med mesterslagteren Monsieur Hugo Desnoyer fra den legendariske slagter, Régalez-vous, i Paris. Desnoyer er storleverandør af kød til nogle af de bedste restauranter i Paris. Og sammen med ham har Perceval udviklet den her kniv – specielt til kød. 888 har et behageligt håndtag, som ligger godt og føles godt i hånden. Kniven er skarp, så den skærer nemt og præcist uden at ødelægge strukturen i kødet. Skæftet er fremstillet i polyacetal, som er et stift, hårdt og fjedrende plastmateriale. Det giver i sidste ende kniven en høj ”finish” i overfladen. Fødevareindustrien benytter sig ofte af netop det materiale, fordi det er nemt at rengøre og ikke bliver nævneværdigt påvirket af de rengøringsprodukter, der normalt bliver brugt.
Pris 1200 kr.
Fås blandt andet hos Quartier på Værnedamsvej 2, København V
En lille mundfuld fransk romantik
Lige præcis den her “Vignoble Fabre” er den Cuvée, som Domaine Mont Redon i sin tid rettede mod restaurationsbranchen. Det er en relativt lys Chateauneuf-du-Pape, som har en smuk violet nuance. Næsen er fokuseret omkring saftige, røde bær, der smelter sammen med ristede noter fra fadlagringen. Og eftersmagen byder på masser af komplekse aromaer af modne kirsebær og ristet kaffe. Vinen har fine, faste tanniner, men uden at der går noget af saftigheden tabt. Den er et meget klassisk match til alle former for grillet og stegt oksekød. Og perfekt sammen med franske bondegryder, der simrer i dagevis. Har du planer om at invitere vennerne forbi til et veldækket ostebord, er den her Chateauneuf-du-Pape Vignoble Fabre også fantastisk. Et godt råd er at skænke den i store glas og servere den ved 15-17 grader.
Pris 149 kr.
Fås hos Løgismose og hos Quartier på Værnedamsvej 2, København V
LÆS OGSÅ: Ny og hyggelig deli på Værnedamsvej