Sex, drugs og gourmetmad
I de gode gamle dage stod diæten på stribevis af kokain, inden man gik på scenen som rockstjerne. I dag står den åbenbart på gourmetmad. Og helt i den tråd foreslår Google i øvrigt bon appetit før både Bon Jovi og Bon Scott. Den tendens har Roskilde Festival grebet. Derfor har de indgået et samarbejde med Michelinkokken Christian Puglisis restauranter BÆST og Manfreds.
Det er torsdag på Roskilde, og du kæmper måske med tiltagende halsbrand, sure opstød og rumlemave efter fire døgn med fadøl, Jägermeister-shots og flæskestegssandwich i lange baner. Men mens du i går genovervejede, om du skulle gå om bord i endnu en pizza fra Gorms eller den femte pad thai fra Thai Lanna, varmede Anthony Kiedis op med en økologisk spiseoplevelse på absolut topniveau.
På Roskilde Festival er kunstnerne igennem en årrække blevet præsenteret for en økologisk og nordisk inspireret menu. I år sætter festivalen barren endnu højere og tilbyder artisterne en menu sammensat af de københavnske restauranter, Manfreds og BÆST.
Begge restauranter er kendt for deres innovative køkken, hvor den tårnhøje etik og råvarer i ypperste kvalitet bliver kombineret med en tilbagelænet og afslappet stemning. Princippet er blevet overført til festivalregi, hvor kunstnerne kan vælge at indtage deres måltider i en særlig Artist Restaurant, hvor fællesborde og family-style-dining sætter den uhøjtidelige madoplevelse på dagsordenen.
Drømmen er, at den sociale spiseoplevelse kan sætte rammen for nye møder og måske endda fremtidige musikalske samarbejder. Menuen består af highlights fra begge restauranters menukort, herunder Manfreds efterhånden legendariske tatar.
”Samarbejdet giver os mulighed for at smelte aspekterne fra de to forskellige restauranter sammen i et kulinarisk udtryk. De grøntbaserede og typisk lidt eksperimenterende retter fra Manfreds blandes med grillet kød, hjemmelavet charcuteri og ost fra BÆST,” fortæller Christian Puglisi.
Ny økologisk linje i 2017
Det er ikke kun på højeste gastronomiske niveau, at økologien bliver prioriteret. Roskilde Festival har nemlig en vision om, at 90% af alle mad- og drikkevarer skal være økologiske i 2017. Og festivalens interne bespisning af frivillige og kunstner-catering har allerede nået det mål.
”Vi vil gerne give musikerne en økologisk spiseoplevelse på absolut topniveau. Vi forventer, at det vil være med til at give artisterne en unik festivaloplevelse, ligesom de hver især giver Roskilde Festivals publikum noget helt særligt, når de indtager vores scener. Vi er utroligt glade for, at Puglisi og hans hold af dygtige kokke har sagt ja til at løfte opgaven. De deler vores ambitioner om at levere økologiske måltider af både høj smagsmæssig og etisk kvalitet”, siger talskvinde Christina Bilde.
Neil Young kommer altså til at være krudtet op på økologi for fulde gardiner, når han indtager Orange Scene i morgen. Man må krydse fingre for, at han ikke får pandehovedpine og bliver træt af den tunge rødvin.
Hvis du er blevet sulten af al den snak om god mad, skulle du måske prøve en af de følgende spisesteder:
Kiin Kiin Street
Food Court
Meyers Madhus
Avalon
Barburrito
Food Court
DØP – Den Økologiske Pølsemand
Trade Zone
Manzel Street Food
Food Court
LÆS OGSÅ: Ny street food-festival langs søerne