Restauranter med udsigt i København
Der er ikke mange bakketoppe i den danske hovedstad, men til gengæld er der en håndfuld højhuse, tårne og tagterrasser, hvorfra man kan nyde udsigten til byens tage over et godt måltid. Vi har samlet de københavnske restauranter, der serverer en ’dinner with a view’ i højere luftlag.
Sukaiba
Området ved Hotel Bella Sky skriger ikke lige frem af livsstil og store oplevelser. Men hvis du tager elevatoren fra grundplan og op på 23. etage, bliver du løftet op i en verden, der nærmest geografisk flytter dig fra Ørestad og til Manhattan. Og så er udsigten over både den københavnske skyline og Øresund uovertruffen.
Målet med den netop åbnede restaurant SUKAIBA Copenhagen er at sammensmelte sofistikeret japansk madkultur med nordisk raffinement og livlig international stemning. Køkkenchefen er Martin Nilsson-Møller, der har en fortid på Restaurant Kiin Kiin, Marchal på D’Angleterre og senest Basalt. Blandt retterne på menukortet finder man østers i ponzu-sauce, lakse-ceviche toppet med kinaradise og glaskål, tatar-gunkan med Baerii-caviar og sprøde kalvebrisler med dressing lavet på fermenteret rød chili.
Trio
I hjertet af København ligger de spektakulære, arkitektoniske værker Axel Towers, som sidste år i juni blev indviet med fint besøg af kronprinsen og overborgmesteren. De fem sammenbyggede tårne huser en række moderne kontorer, butikker og restauranter og har op til 16 etager.
Man kan dog sagtens nøjes med at tage elevatoren til 10. etage, for her ligger restauranten Trio, som er en del af AOC-familien. På Trio er det køkkenchef Simon Thrane, der styrer grydernes gang og til dagligt kokkerer med et kompromisløst fokus på danske råvarer. Menuen er gennemgående nordisk og byder lige nu blandt andet på retter som saltet kammusling, skærissing med selleri og kantareller, confiteret skovkylling med glaserede morkler og syltede brombær med karamel og estragon.
Bojesen i Tårnet
I midten af slotstårnet på Christiansborg ligger restaurant Bojesen i et unikt højloftet rum og serverer moderne fortolkninger af danske klassikere. Til frokost er der smørrebrød som eksempelvis oksetatar med jomfruhummer, kartofler med mayonnaise og urter eller æg med rejer, mens aftenkortet byder på varme retter af danske råvarer. Bojesen i Tårnet har også sit helt eget konditori, hvor den prisvindende Tor Stubbe til dagligt laver kager, desserter og chokolade.
Tårnet på Christiansborg er Københavns højeste af slagsen, og derfra kan man spotte hele byen fra oven. Besøger du Bojesen i Tårnet skal du huske at tage turen helt op ovenpå til udsigtspunktet, hvor du virkelig kan opleve udsigten over byen.
Silo
Siloen i Nordhavn var længe kendt som bygningen med de tre ord ”Hva’ drikker Mølr”, men der er løbet en del vand gennem Nordhavn siden. I dag er den store industrisilo forvandlet til en smal stålsilo med navnet The Silo, som huser byens nok dyreste lejligheder.
I november sidste år åbnede Restaurant Silo øverst oppe på 17. etage. Ejeren er Michael Rønnebæk-Rørth, som også har Restaurant Koefoed og Restaurant Hummer, og han råder over knap 1000 kvadratmeter og en formidabel udsigt. Her bliver der serveret en menu, der spænder fra nord mod syd og lige nu består af retter som for eksempel moules frites, okse med trøffel og fritter, taskekrabbe med spæde salater, stegt rødtunge med spidskål og hummersauce samt karamelliseret æblekompot og hyldeblomstis.
Geranium
Den trestjernede Michelin-restaurant Geranium har til huse på 8. etage i Fælledparken i København. Herfra kan man skue ud over de mange grønne trækroner og måske en fodboldkamp – altså ikke på stadion, men på parkens frie arealer. Hvis vejret er klart, kan man endda ane vindmøllerne i Øresund.
Både restauranten og køkkenet på Geranium er lyst og let. Det er Rasmus Koefoed, der er køkkenchef, og som står bag de elegante, forfinede retter. Man kan ikke få udpenslet menuen på forhånd, men eksempler på retter er svampe med brombær, hasselnødder og trøffeltang, selleri med tørrede muslinger og saft fra røget yoghurt samt jomfruhummer med strandurter og tørret østerssaft infuseret med tang.
Østergro
Det hele startede med 110 tons jord og en ordentlig omgang kompost på en tagtop på Østerbro i foråret 2014. I dag er tagfarmen Østergro blevet sted for både dyrkning af grøntsager, biavl, et drivhus, høns og kaniner, udekøkken og spiseri.
Før i tiden var det restauranten Stedsans, der holdte til på toppen af bygningen på Æbeløgade, men nu er det Gro Spiseri. Holdet bag spisestedet er et lille team af kokke og personale, som tilbereder maden, serverer den og tager sig af gæsterne. Menuen tager udgangspunkt i sæsonerne og grønne elementer, og så bliver den serveret ’family style’ ved langbordet i det hyggelige drivhus.
Mash Penthouse
Med udsigt over S-togsbanen og Vesterbro troner Tivolis hotel og kongrescenter op med to tårne. I det ene tårn har den populære steakhouse-kæde MASH lavet en restaurant på 12. etage, som meget passende hedder MASH Penthouse.
MASH Penthouse serverer sine perfekt tilberedte og saftige bøffer, og restaurantens cocktailbar sørger for delikate cocktails og drinks til udsigten. Stedet tæller også en stor tagterasse, hvor du virkelig kan tage udsigten ind, når vejret arter sig til det.
LÆS OGSÅ: Københavnske yndlingsgader: Nansensgade