# × luk
0 0
Vegetarisk melanzane al forno

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

2 auberginer
3 små løg
3 fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
2 spsk ketchup
1 spsk tørret timian
1 spsk rosmarin, tørret eller frisk (jeg har brugt frisk her)
1 tsk paprika
½ tsk chiliflager
1 spsk balsamicoeddike
200 g frisk mozzarella
100 g ricotta
1 citron

Nutritional information

Vegetarisk melanzane al forno

Af: Sara Hoffgaard

Kunne du tænke dig at spise lidt grønnere og skære ned på dit ugentlige kødforbrug? Hver mandag holder vi ’kødfri mandag’ på Copenhagen Food. Vores vegetariske skribent Sara Hoffgaard vil uge efter uge dele en ny opskrift, der inspirerer dig til at skrue ned for kødet og op for grøntsagerne. Vi lover, at det bliver både nemt og smagfuldt.

Sådan gør du

Melanzane al forno er en klassisk italiensk ret, hvor man bager auberginer og mozzarella i ovnen med en god tomatsauce. Det gør, at auberginerne bliver skønt møre, og mozzarellaen bliver lækkert flydende. Jeg har også brugt ricotta rørt op med citron, fordi jeg synes, det giver en dejlig friskhed. I min version er tomatsaucen ret stærk, så smag den til undervejs, så den bliver, ligesom du synes er bedst. Server retten med et godt brød.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Skær auberginerne i 2 cm tykke skiver og sæt dem til side. Finthak løg og hvidløg, svits dem gyldne i olie på en varm pande eller en tykbundet gryde. Tilsæt de flåede tomater, ketchup, balsamicoeddike og alle krydderierne. Lad saucen simre i 10 minutter.

2
Færdig

Derefter

Rør ricotta med saft fra en halv citron, skær den anden halvdel i tynde skiver. Skær mozzarellaen i skiver.

3
Færdig

Til sidst

Nu har du alle dine ingredienser klar og skal samle retten. Brug en springform på 25 cm i diameter, beklædt med bagepapir. Læg tomatsaucen i bunden og læg skiftevis aubergineskiver, citron, mozzarella og 1-2 tsk ricottafyld. Bag din melanzane al forne i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

previous
Vegetariske tarteletter med hvide asparges
next
Bananasplit

Add Your Comment