# × luk
  • Home
  • Efterår
  • Vegetarisk græskarlasagne med fennikel, æble og dild
0 0
Vegetarisk græskarlasagne med fennikel, æble og dild

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Fad på 25 x 25 cm
1 kg græskar, fx butternut
1 fennikel
300 g portobellosvampe
1 spsk soyasauce
1 æble
1 håndfuld grofthakket dild
500 ml creme fraiche
1 spsk grov sennep
100 g revet parmesan
6-8 stk. pastaplader, afhængigt af fadet
Salt og peber

Vegetarisk græskarlasagne med fennikel, æble og dild

Af: Sara Hoffgaard

Kunne du tænke dig at spise lidt grønnere og skære ned på dit ugentlige kødforbrug? Hver mandag holder vi ’kødfri mandag’ på Copenhagen Food. Vores vegetariske skribent Sara Hoffgaard vil uge efter uge dele en ny opskrift, der inspirerer dig til at skrue ned for kødet og op for grøntsagerne. Vi lover, at det bliver både nemt og smagfuldt.

Sådan gør du

Jeg bliver ret ofte inspireret af mit køleskab, når jeg skal lave mad. ”Tøm køleskabet”-teknikken er bare smart, synes jeg, fordi jeg kan undgå madspild ved at lave mad ud fra, hvad jeg nu har. En lasagne behøver ikke være det samme hver gang – du kan bruge lige, hvad du har lyst til. Bare husk altid at smage fyldet til med tørrede krydderier eller friske krydderurter, salt og peber. Du kan aldrig gå helt galt i byen, så længe du smager din mad godt til.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Skær græskaret i mundrette bider og vend med olie, salt og peber. Læg bidderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

2
Færdig

Derefter

Snit fennikel og skær æble i mundrette bider, sæt det til side. Skær portobellosvampe i skiver og svits på panden i olie. Tilsæt soyasauce og lad det koge ind, sæt det til side. Rør dild, creme fraiche, sennep, salt og peber sammen.

3
Færdig

Og

Nu har du alle dine ingredienser klar – så skal der bygges lasagne. Start med et lag græskar, fennikel, svampe og æble. Kom derefter creme fraiche på og så pastaplader. Sådan forsætter du, indtil du har tre lag.

4
Færdig

Til sidst

Top lasagnen af med det sidste creme fraiche, olivenolie og parmesan og dryp evt. med lidt olivenolie. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.

previous
Smoothie bowl med jordbær og kokos
next
Bagte portobellosvampe med rosmarin, honning og gedeost

Add Your Comment