# × luk
0 0
Vegetarisk biksemad deluxe

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

500 g kogte kartofler
500 g kogte jordskokker
200 g kogte og pillede rødbeder
5 spsk semidried tomater
Frisk basilikum
6 kviste timian
Smør
4 æg
Ca. 1 spsk æblecidereddike
Salt

Nutritional information

Vegetarisk biksemad deluxe

Af: Sara Hoffgaard

Kunne du tænke dig at spise lidt grønnere og skære ned på dit ugentlige kødforbrug? Hver mandag holder vi ’kødfri mandag’ på Copenhagen Food. Vores vegetariske skribent Sara Hoffgaard vil uge efter uge dele en ny opskrift, der inspirerer dig til at skrue ned for kødet og op for grøntsagerne. Vi lover, at det bliver både nemt og smagfuldt.

Sådan gør du

Her er endnu en opskrift på dejlig, nem aftensmad. Hvis du har rodfrugter tilovers fra din aftensmad dagen inden, er de ideelle til biksemad. Du kan også koge rodfrugterne på dagen, men det fungerer bedst, hvis rodfrugterne er kolde, når du steger dem. I den her opskrift har jeg serveret rødbederne tyndskåret og kolde til. Jeg har kogt og pillet skrællen af rødbederne – jeg synes, rødbeder får en rigtig fin smag, når de er kogte og pillet. Hvis du vil have, at de skal smage af syltede rødbeder, kan du drysse lidt æblecidereddike over rødbederne.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Skær rødbeden i tynde skiver og sæt til side. Steg kartofler og jordskokker i smør, drys med timian.

2
Færdig

Derefter

Pochér ægget:

Slå ægget ud i en lille skål - det gør det nemmere at styre ægget. Fyld en lille gryde med vand, lad vandet koge og skru lidt ned – vandet skal ikke boble, når du pocherer ægget. Hæld en lille sjat æblecidereddike i vandet og tilsæt salt til vandet. Du skal nu røre rundt i vandet, så der bliver dannet en lille strøm/turbine i vandet. Hæld ægget i, rør forsigtigt rundt i vandet uden at ramme ægget og fortsæt i 3-4 minutter. Tag ægget op med en hulske.

3
Færdig

Til sidst

Server biksemaden i en smuk skål, drys med frisk basilikum, rødbeder, semidried tomater, salt og peber, og læg det pocherede æg ovenpå. Velbekomme.

previous
Speltsalat med stegte auberginer, kerner og tranebær samt spinat
next
Moussaka med linser, timian og kanel

Add Your Comment