# × luk
0 0
Vegetarisk bao bao med hoisintofu og grønt

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

24 stk. bao bao
400 g tofu
6 spsk. hoisinsauce Kan købes i velassorterede supermarkeder eller asiatiske specialbutikker
200 g kinaradiser
1 rød spidskål
2 hjertesalat
2 friske chili
1 bdt. frisk mynte
1 glas chilimayo

Vegetarisk bao bao med hoisintofu og grønt

Af: sara Hoffgaard

Sådan gør du

Bao bao er kinesernes svar på burgeren, og den har i den grad givet den klassiske burger hård konkurrence herhjemme. Bao er en dampet bolle, der stammer fra Taiwan. Her har jeg fyldt den med chilimayo, tofu marineret i hoisin, som giver en fantastisk sød umamismag, og en masse friske grøntsager, som bidrager med et lækkert bid.

Til at dampe bollerne har jeg brugt en damper, som kan købes i asiatiske specialbutikker til 90-100 kroner. Hvis du ikke lige vil ud og investere i sådan en sag, så kan du bruge et dørslag, som du beklæder med bagepapir. Sæt dørslaget over en gryde med kogende vand og damp bollerne på den måde. Gør det ad flere omgange, så de ikke hænger fast i hinanden.

Kærlig hilsen
Sara Hoffgaard

Se mere på bloggen hoffgaards.dk.

1
Færdig

Først

Skær tofuen i skiver og hæld hoisinsaucen over. Lad det trække i et par timer, gerne natten over.

2
Færdig

Derefter

Skræl kinaradissen og skær den i tynde stave. Snit spidskålen fint. Skyl hjertesalaten og pluk bladene af. Anret alle grøntsagerne i små skåle. Snit chilien fint, anret i skål. Pluk pynteblade og læg dem i en skål.

3
Færdig

Og

Steg den marinerede tofu på en varm pande med olie, indtil den får en gyldne farve, og anret den i skål. Damp bollerne: hvis du bruger en damper, skal du lægge bagepapir i de forskellige lag og sætte den oven på en gryde, der koger. Damp bollerne i ca. 10 minutter. Sørg for, at de ikke rører hinanden, ellers klister de sammen.

4
Færdig

Til sidst

Varm bollerne undervejs, så der hele tiden er lune boller. Server det hele i skåle ved bordet, så man selv kan samle sin bao. Velbekomme!

previous
Sakebraiseret yuba med sprødt yubaskind, tomatcrunch og aspargescrudité
next
Sunde og hjemmelavede nachos

Add Your Comment