# × luk
  • Home
  • Dansk
  • Vaniljeis, havtornpuré, saltet karamel og hindbær
0 0
Vaniljeis, havtornpuré, saltet karamel og hindbær

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 l god vaniljeis
150 g havtorn
100 g muscovadosukker
1 vaniljestang
2 stjerneanis
1 citron
Lidt maizena eller xantana
175 g sukker
150 g fløde
4 g salt
1 bakke hindbær

Vaniljeis, havtornpuré, saltet karamel og hindbær

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Lav først en karamel af 150 gram sukker. Sørg for, den ikke bliver for mørk og bitter i smagen. Hæld nu fløden og saltet på. Lad karamellen koge ind, men sørg for, den ikke bliver for tyk. Sæt karamellen på køl til senere.

2
Færdig

Derefter

Hæld havtorn, vand, muscovadosukker, vanilje og stjerneanis i en gryde, og lad det simre nogle timer. Når saften er kogt ud af havtornen, og den er helt smattet, hælder du hele massen igennem en sigte. Pres al saften ud af bærrene, så der kun er knuste bær tilbage. Jævn saften med maizena eller xantana. Sørg for, den har konsistens som en puré, men den må ikke blive for tyk.

3
Færdig

Til sidst

Når karamellen er tempereret, anbringer du “små dutter” i bunden af tallerkenen. Læg hindbær på karamellen. Lav en stor skefuld vaniljeis, og anret en skefuld havtornpuré omkring den. Drys eventuelt med lidt frysetørret havtorn til sidst.

previous
Kalvetunge med ansjosmayo, stegt hjertesalat og æblesauce
next
Mozzarella-ispinde

Add Your Comment