# × luk
0 0
Valnødbrød med honning

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

¼ l vand
1 dl flydende surdej
15 g gær
100 g rugmel
450 g hvedemel
40 g honning
100 g valnødder
15 g salt

Valnødbrød med honning

Af: Mette Helbæk / Foto: Stine Christiansen/Skovdal

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Bland alle dele sammen, og ælt i 6-8 minutter ved høj hastighed på en køkkenmaskine, til dejen er elastisk. Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse.

2
Færdig

Derefter

Når dejen er hævet godt op, varmer du ovnen op til maksimal varme. Sæt en god jerngryde med låg på ind i ovnen, så også den bliver varm.

3
Færdig

Og

Kom et stykke bagepapir i bunden (pas på du ikke brænder dig!). Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, uden af slå for meget luft ud. Fold den tre gange ind mod midten, og kom den herefter, med folderne nedad, over i den varme gryde. Kom låget på med det samme, og sæt den ind i ovnen.

4
Færdig

Til sidst

Kom gryden i ovnen, og bag ved 250 grader i 25 minutter. Tag ikke låget af undervejs.

previous
Grønkålssalat med nødder, råsyltede beder og honning
next
Løvsuppe

Add Your Comment