# × luk
  • Home
  • Fransk
  • Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner
0 0
Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Galettedej
90 g fuldkornsmel, fx grahamsmel (ca. 1½ dl)
120 g hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk. groft salt
25 g Vesterhavsost, fintrevet (ca. 1 dl)
75 g blødt smør i mindre stykker
¾ dl yoghurt naturel eller A38
Fyld
12-14 modne tomater, fx cocktailtomater (ca. 500 g)
1 fed hvidløg
Frisk timian, gerne citrontimian
1 tsk. sukker
1 spsk. olivenolie
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
3 spsk. pinjekerner
25 g Vesterhavsost, fintrevet (ca. 1 dl)

Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner

Af: Anna Bartels, anna-mad.dk / Foto: Martin Kaufmann

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Start med at komme alle ingredienserne til dejen i en skål. Ælt det med hænderne, til du har en sammenhængende dej. Pak den i plastfolie, og kom den på køl, mens du laver fyldet.

2
Færdig

Derefter

Skær tomaterne i kvarte eller i sjettedele. Hak hvidløgsfedet fint og tag bladene af timianstilkene – 2 tsk. blade. Vend tomater med hvidløg, sukker, 1 tsk. af timianbladene, olivenolie, salt og godt med friskkværnet peber.

3
Færdig

Og

Rul dejen ud til en cirkel, ca. 30 cm i diameter og 2-3 mm tyk. Læg den på et stykke bagepapir. Hæld overskydende væde fra fyldet, og fordel det på midten af dejen, så der er 2-3 cm fri langs kanten. Drys fyldet med den sidste tsk. timianblade, pinjekerner og revet ost. Fold kanten ind over den yderste del af fyldet. Træk bagepapiret med galetten over på den varme bageplade.

4
Færdig

Til sidst

Bag tomatgaletten midt i ovnen i ca. 30 minutter ved 200°.

previous
Grove snegle med osteremonce
next
Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper

Add Your Comment