# × luk
  • Home
  • Asiatisk
  • Tempuraasparges med citronmayo, stegte tomater og rugbrødschips i sojabaseret sauce
0 0
Tempuraasparges med citronmayo, stegte tomater og rugbrødschips i sojabaseret sauce

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

7,5 dl sukkerfri sojamælk
Sukker
Ca. 2 spsk kvalitetssoja
Sort peber og evt. hvid peber
2 bakker tomater
3 bundter grønne asparges
Lidt havsalt
4 papirstynde skiver rugbrød
Iskoldt vand
Ca. 100-200 g hvedemel
Smagsneutral rapsolie
God ekstra jomfruolivenolie
½ citron
Ca. 1 tsk dijonsennep

Tempuraasparges med citronmayo, stegte tomater og rugbrødschips i sojabaseret sauce

Af: Elizabeth Palmgren / Foto: Sara Hoffgaard

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Skær de tynde rugbrødsskiver i trekanter. Varm ovnen op til 180 grader. Pensl med rigeligt med olivenolie, og drys med salt. Tag rugbrødschipsene ud efter cirka 20 minutter. Pensl dem gerne en ekstra gang med olie. Bland koldt vand og mel til en homogen blanding i et lille fad med et piskeris. Tilsæt lidt salt og sæt dejen på køl.

2
Færdig

Derefter

Bland en halv kop sojamælk med citronsaft og dijonsennep. Hæld i en blender. Blend på laveste niveau, og hæld rapsolie i, til du opnår en cremet konsistens. Smag jævnligt til med salt, hvid peber, citron og sennep.

3
Færdig

Og

Kom olivenolie på en pande. Tilsæt hele tomater, når panden er varm. Skru ned for varmen. Lad tomaterne blive bløde, men de skal stadig beholde deres form. Tilsæt cirka en halv liter sojamælk og sojasauce. Smag til med sukker, salt og peber og evt. ekstra sojasauce. Skru lidt ned, og lad saucen koge ind.

4
Færdig

Og

Knæk aspargesene i enderne. Vend stilken i mel. Hæld smagsneutral rapsolie i en gryde. Tjek, om olien er varm nok ved at komme en lille klump dej i olien. Hvis den når op til overfladen på cirka 4 sekunder, er olien klar. Skru ned på mediumvarme. Vend aspargesstilkene i dejen. Sørg for, at der ikke kommer alt for meget dej på, men bare et tyndt lag. Læg de friterede asparges på fedtsugende papir. De sprøde dejkugler, der løsriver sig fra aspargesene ved friturestegning, smager godt som sprødt element eller topping på andre retter.

5
Færdig

Til sidst

Tilsæt rugbrødschips, når saucen er velsmagende. Det gør ikke noget, at chipsene suger af saucen.

previous
Butterdejssnack med blåskimmelost
next
Gulerodsbøffer med sød kartoffel og friske urter

Add Your Comment