# × luk
0 0
Tatar med urtemayo og sennepscreme

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

Syltede rødbeder
100 g vand
100 g sukker
100 g hvidvinseddike
2 mellemstore rødbeder
Urtemayo
1 tsk eddike
1 pasteuriseret æggeblomme
½ tsk sennep
½ tsk salt
Grøn olie af ca. 1 dl neutral olie og 2 håndfulde blandede krydderurter, f.eks. persille, purløg, salvie og estragon (se fremgangsmåde i opskriftteksten)
Sennepsvinaigrette
1 tsk grov sennep
50 g kapers (hakkede)
¼ fed revet hvidløg
2 g salt
1 tsk ketchup
50 g rapsolie
Crumble
2 skiver brød, f.eks. malt- eller rugbrød
30 g smør
Salt
Tatar
400 g okseindelår eller mørbrad
Pynt
Karse

Tatar med urtemayo og sennepscreme

Af: Martin Hylleborg / Foto: Benita Marcussen

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Start dagen før med at tilberede rødbederne. Hæld vand, sukker og eddike i en gryde, og giv det et opkog. Tag det af, og lad det køle af. Skold et sylteglas (ca. 1 liter). Vask rødbederne, og kog dem, indtil de er møre (ca. ½ time). Gnub skallen af, skær rødbederne i både, og læg dem i eddikelagen. Lad dem stå natten over, gerne længere.

2
Færdig

Derefter

Forbered den grønne olie til urtemayoen ved at blende olie og urter og derefter sigte olien gennem et klæde, så alle grønne ujævnheder sigtes væk.

3
Færdig

Og

Lav urtemayoen ved at piske alle ingredienser undtagen olien grundigt sammen. Hæld olien i i små dryp ad gangen, mens du pisker. Stop, når konsistensen er som en tyk mayonnaise.

4
Færdig

Og

Lav sennepsvinaigretten ved at blande alle ingredienser undtagen olie sammen. Rør til sidst olien i lidt ad gangen, og pisk undervejs, så vinaigretten ikke skiller.

5
Færdig

Og

Blend brødet groft. Steg det i smør på panden ved middel varme. Rør rundt undervejs, og tag det af, når det er sprødt. Læg brødet på fedtsugende papir, og krydr med salt.

6
Færdig

Og

Tataren tilberedes ved at hakke kødet fint med en kniv eller en kødhakker.

7
Færdig

Til sidst

Anret tataren med løs hånd på tallerkener. Vær forsigtig, så du ikke presser kødet sammen, men beholder den ”luftige” konsistens. Tilføj 8-10 dutter af urtemayo og sennepsvinaigrette til hver servering, strø crumble over, pynt med rødbede og slut af med masser af karse.

previous
Kulstegte rodfrugter med helstegt fasan
next
Lynstegt tun med stegte jordskokker, urter og ærtepuré

Add Your Comment