# × luk
0 0
Tarttatin med cremefraiche-parfait

Del med dine venner:

Ellers kan du bare kopiere denne adresse

Det skal du bruge

1 kg æbler
100 g smør
200 g sukker
250 g hvedemel
Lidt Maldonsalt
60 g flormelis
150 g smør
1 æg
Cremefraiche 38%
150 g sukker
120 g fløde
20 g citronsaft
20 g vand

Tarttatin med cremefraiche-parfait

Af: Marcus Lund / Foto: Sarah Coghill

Sådan gør du

1
Færdig

Først

Tag cremefraiche, sukker, fløde, citronsaft og vand, og pisk det til en konsistens som luftig flødeskum. Sæt det på frost 3-4 timer.

2
Færdig

Derefter

Mel, salt og flormelis blandes. Tilsæt 150 gram koldt smør, og bland det med hænderne, til det har konsistens som groftrevet parmesan. Saml dejen med ægget, og ælt den godt sammen. Sæt den på køl mindst 1 time.

3
Færdig

Og

Skræl æblerne, og halvér dem. Skær dem yderligere ud i kvarte. Varm en pande op, og lav en lys karamel. Kom æblerne på panden, og lad dem simre med karamellen i 5 minutter. Træk nu panden fra blusset, og lad den køle lidt af.

4
Færdig

Til sidst

Tag mørdejen ud, og rul den tyndt ud. Skær den ud i en cirkel på størrelse med panden, og læg den over æblerne. Pres kanten nedover, så den dækker helt. Bag tærten ved 170 grader cirka 20-25 minutter. Den skal være gylden, og dejen skal være sprød. Når tærten er færdig, skal den trække cirka 10 minutter. Vend den ud på en stor tallerken, der passer i størrelse - men vær forsigtig. Tag cremefraiche-parfaiten ud, og servér den til den varme tærte.

previous
Risala(jule)mande(n)
next
Braiseret lammehals, grillet brød med marv og havtorn-chutney

Add Your Comment